Isparta'da küçükbaş hayvancılık halk elinde ıslah projesi ile gelişiyor. Hayvanlarda süt verimini ve kaliteyi arttırmak için başlatılan proje İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin desteğiyle yürütülüyor.

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

İlimizde “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında 4 alt proje değişik yıllarda uygulamaya girmiş olup her bir projede 6300 hayvanın ıslahı amaçlanarak öncelikle bölge hayvancılığına damızlık gen kaynağı yaratılması amaçlanıyor.

İlimiz Merkez ve İlçelerinde yürütülmekte olan “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında ki alt projelerden biri olan “Kıl Keçisinin-2 Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi"  2022 yılından beri İlimiz ve ilçelerinde uygulanıyor. Bu projede yer alan yetiştiricilerimizden ayrılanların yerine yeni işletmelerin dahil edilmesi için Merkez İlçe Kayı ve Küçükhacılar köylerinde, Atabey, Eğirdir ve Keçiborlu ilçelerinde proje adayı işletmeler yerinde ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi.

Haber Merkezi