Gerek ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veren gerekse zor durumdaki ailelere yardım da bulunan Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Yönetimi 2023-2024 eğitim- öğretim döneminde daha fazla öğrenciye burs vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.  Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Semiramis Zehra Karataş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu yıl içerisinde 7’si Tıp fakültesi öğrencisi olmak üzere 14 Üniversite öğrencisi ile  ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 24 öğrencinin yanı sıra 2 sporcu öğrenciye daha burs verdiklerini hatırlattı. Böylece bu öğretim yılında toplam 40  öğrenciye burs vermeye  başladıklarını hatırlatan Karataş, bu sayının Ocak ayından itibaren 45’e yükseleceğini ifade etti.

BAŞARILI 5 SPORCU

ÖĞRENCİMİZE DAHA

BURS VERECEĞİZ

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, 40 öğrencinin yanı sıra Halıkent Ortaokulu’nun şampiyon olan atletizm takımı öğrencilerini de burs vererek ödüllendireceklerini söyledi. Kendilerinin burs vermekteki kriterlerinin başında öğrencinin ihtiyaç sahibi olması ve ayrıca başarılı olmasının arandığını belirten Karataş, “Halıkent Ortaokulumuzun Kız Atletizm Takımı öğrencileri geçtiğimiz ay hepimizi gururlandıran büyük bir başarıya imza atarak şampiyon olmuştu. 5 kişilik bu öğrenci grubumuzu da burs vererek ödüllendirme kararı aldık. Geçtiğimiz günlerde bu okulumuz ziyaret ederek başta Beden Eğitimi Öğretmenleri Sibel Yılmaz ve tüm başarılı atletizm takımı öğrencilerini tebrik ettik. Yönetim olarak atletizm takımının 5 sporcusuna burs verme kararı aldık. Daha önceden zaten aynı okuldan Rukiye Nur Yaman ve Elif Beyza Kürkçüoğlu isimli başarılı 2 sporcu öğrencimize 3 yıldır burs veriyorduk, onlara ilave olarak şimdi 5 sporcu öğrencimize daha burs vereceğiz, öğrenim hayatları boyunca bu burs imkanından faydalandıracağız. İnşallah daha büyük başarılar elde ederler, temennimiz bu yöndedir” dedi.

Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

DAHA FAZLA ETKİNLİK YAPACAĞIZ

Türk Kadınlar Birliği olarak yeni eğitim-öğretim döneminde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere toplam 45 öğrenciye burs vereceklerinin altını çizen Şube Başkanı Karataş, “Bunun için yeni dönemde  daha fazla etkinlik yapma kararı aldık. 

Eylül ayından itibaren 10 ay süre ile bu öğrencilerimizin burslarını vermeye başladık. Bu nedenle her ay çeşitli etkinlikler yapacağız, inşallah hep birlikte başarılı bir dönem geçiririz” dedi.

15-17 ARALIK’TA

KERMES AÇIYORUZ

Bu arada Türk Kadınlar Birliği Isparta  Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla 15-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Dernek üyeleri ve gönüllülerin hazırladıkları  el işi ürünlerini Iyaşpark AVM’de açacakları kermeste sergileyeceklerini ve satışından elde edilecek gelirin öğrenci burslarında kullanılacağını belirtti. Karataş, tüm hayırsever hanımları kermese davet etti.

Haber Merkezi