Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığının plansız çalışmaları sonucu yeni bir sorun ortaya çıktı. Anadolu Lisesi statüsündeki okulları kazanamayan öğrencilerin nereye gidecekleri? Hangi okullara kayıt yaptıracakları? tartışılıyor. Malum kesim öğrencilerin İmam – Hatip Liselerine mecburi olarak yönlendirildiğini belirterek bağırmaya başladı.
 
Bakanlık ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını, isteyen öğrencilerin düz liselere kayıt yaptırabileceğini açıkladı. Yani geç alına önlemlerle de olsa sorun yok.
 
Sorun bazı kafalarda var. İmam – Hatip Liseleri ile diğer meslek liselerinin kurumsal anlamda ne farkı var?
 
Verilen mesleki bilgi anlamında var ama neden bu İHL karşıtlığı? Hepsi devletin okulu, müfredatını devlet belirliyor, öğretmenini devlet atıyor. Yani diğer meslek liseleri, düz liseler ile aynı noktada İHL’ler yasal.
 
Rahatsızlıklar yine nüksediyor. “Çocuklar dini bilgileri fazla almasın, din dersi az görsün.” Allah korkusundan, vicdan muhasebesinden, peygamberimizin örnek alınmasından bugüne kadar ne zarar gördülerse arkadaşlar, kinlerini kusmaktan bir an bile geri durmuyorlar.
 
Neymiş efendim her taraf İmam – Hatip Lisesi veya ortaokulu olmuş. Talep varsa olur. İnsanlar çocuklarını silah zoru ile İmam – Hatip okullarına göndermediğine göre, demek ki talep var. Talep varsa açılır,  yoksa açılmaz.
 
İHL’ler kapatılırken, yok edilmeye çalışırken, sesleri çıkmayan ve laik – demokrat geçinenler şimdi bağırıyorlar. 
 
Bunların demokratlığı böyle işte. Başka bir okula talep olsa, devlet okul açmasa, yer bulmasa bas – bas bağırırlar. Şimdi tersini yapıyorlar. Talep olan liseye yer bulunca bağırmaya başladılar.
 
Merak etmeyin, İmam – Hatip Lisesi’nden bu ülkeye, bu devlete zarar gelmez. Her topluluğun içinde olduğu gibi iyisi de – kötüsü de mutlaka çıkar ama genel anlamda İHL mezunları farklıdır ve devletinin her zaman yanındadır. Onların hem milli hem dini değerleri farklı ve yoğun olur. İşte bu yoğunluk birilerini rahatsız ediyor ve etmeye devam edecek.
 
Ayrıca, bu dönemde imam ve mesleki olarak yakın bölgede bulunmak çok daha avantajlı. Neden karşı çıkılıyor ki.