Musul Işid örgütünce ele geçirildi. 50’ye yakın Türk konsolosluğu çalışanı rehin tutuldu. Aylarca süren çalışma ve gayretle hiçbirinin burnu dahi kanamadan kurtarıldı.
            Bu örgüt Amerikan, İngiliz, Fransız, Japon, Ürdün vatandaşı kişileri de rehin aldı. Fakat bu ülkelerin hiç birisi vatandaşlarını kurtarmıyor.  Başlarının kesilmesini dünya basınında canlı olarak izlettiriyor.
            26 Şubat 2015 tarihli gazeteler Irak ordusunun Işıd’e silah taşıyan iki İngiliz uçağını düşürdüğünü yazıyordu. Suriye ve Irak gibi iki ülkede birçok cephede savaşan örgütün,  gelişmiş silahları nereden kolaylıkla temin ettiğini gösteren bu haber, aynı zamanda insan aklına şu soruyu da getiriyordu. Örgütün savaşma vasıtalarını temin eden bir ülke niçin vatandaşlarının kellesinin kesilmesine seyirci kalmaktadır.
            Vatandaşlarını feda ederek bölgeye müdahale etme gerekçesi oluşturma ve kamuoyunu yönlendirme çabası o kadar açıkça anlaşılıyor ki.
---------------
           Emperyalist dünya Orta doğu ve tüm Müslüman dünyayı tekrar dizayn edebilmek için bu bölgelerde bir şekilde kargaşa, iç savaş çıkarmanın derin stratejilerini uygulamaya koyarken; bunun farkında olan Türkiye geçen hafta Süleyman şah türbesinin yerini değiştirdi.
            Türbe yerinde kalsa idi, eninde sonunda, Türkiye’yi savaşa sokmak için saldırıya maruz kalacaktı.  Askerleri öldürülen bir ülke bu kirli savaşın dışında kalması mümkün mü?  Peki kiminle savaşacaksın?
----------------
            Doğu bölgelerinde 30 yıldır devam eden düşük yoğunluklu bir savaş hali,  çözüm süreciyle bitirilme yolunda ilerliyor. Etrafımızda ki bu ateş çemberinde, çözüm süreci öncesi çatışma halimiz devam etmiş olsaydı şuan nasıl bir kargaşa ve iç savaş halinde olurduk bir düşünelim.
            Bu bölgeyi savaş cehennemine çevirmeye çalışan emperyalist dünyaya inat, kendi kavgasını bitirmeye çalışan ve Müslüman dünyanın kardeşlik ruhuyla, özgür- yerli siyasi iradelerce, barış içerinde yönetilmesine yönelik çabaları nedeniyle nasıl yok edilmeye çalışıldığını da ibretle takip etmekteyiz. Gezi olayları,  17-24 aralık paralel darbesi vs. gibi…
-------------
            İnsan yaşamının değerliliği merkezli bu stratejik aklın üreticisi Ak Parti siyasi kadrosu, ülkenin ve tüm Müslüman ümmetin, bu yüzyıldaki en önemli birikimlerindendir.  Ortak akılla oluşturulmuş öngörülü stratejilerle, bulundukları  gemiyi sığ sulardan engin denizlere taşıma çabaları takdire şayandır.
            Bu kadronun yetişmesinde büyük emeği geçmiş Erbakan hocayı ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.
---------------
            Devlet, vatan insan için vardır. İnsan yaşamı, onuru değerli ve önceliklidir. İnsan yaşamını; üretilmiş tabulara feda edenler emperyalizmin tuzağında boğulanlardır.