Isparta UYUMDER  derneği yöneticilerinden Yaşar Erbil, Uyuşturucuyla Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık oluşturulması gerekiyor, kayıp giden gençlerimiz için kim nasıl mücadele veriyor” dedi.

Ev Yangını Kısa Sürede Söndürüldü Ev Yangını Kısa Sürede Söndürüldü

Erbil ifadelerinde; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada uyuşturucu kullanımında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturması gerçeği ile hareket ederek, madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir topluma ulaşmayı hedeflemiştir. Her yıl dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Madde bağımlılığı tüm dünya genelindeki toplumların temel sağlık sorunlarından biridir. Sadece kullanılan maddenin ortaya çıkardığı yan etkiler değil, yol açtığı sosyal sorunlar ve fiziksel hastalıklar ele alındığında, bireysel ve toplumsal maliyeti yüksek hastalıklar arasında yer almaktadır. Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur. Madde bağımlısı olanlar bilinç düzeyi düşük, savunmasız, sevgiden ve vicdani değerlerden yoksun, zayıf karakterli insanlardır. Kendini gerçekleştirememiş bireyler yanlış tercihler yaparak birer bağımlı olma yolunda ilk adımı atmış olurlar. Bu sebepledir ki; küçük yaşlarda eğitimlerini gereken şekillerde almış, aile sevgisi ve şefkati ile yetişmiş çocuk, gençlerimizin ve orta yaş üstünün madde bağımlısı olma olasılıkları  Afaki derecede  çoğalmıştır. Hepimizin evlatlarımızı yetiştirirken özellikle onların yanında olduğumuzu hissettirmek, sevgi ve değer yargılarımızı onlara aktarabilmek, doğru ile yanlışı birbirinden ayırmak konusunda, ebeveynleri olarak onlara rol model olabilmek, alabileceğimiz en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün, geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.