Hizmet-İş SendikaIsparta İl Başkanı Caner Macit, işçileri enflasyona ezdirdiği ve somut olarak hiç bir adım atmadığını ileri sürerek Isparta Belediyesi’nde yetkili olan Belediye-İş Sendikasını göreve çağırdı.

Hizmet-İş Sendikası Isparta İl Başkanı Caner Macit’in açıklaması şöyle: “Isparta Belediyesi’nde yetkili olan sendikanın işçileri enflasyona ezdirdiği ve somut olarak hiç bir adım atmadığı bir kez daha teyit edilmiştir.

Temmuz ayında memura gelen Enflasyon+Seyyanen 8.000₺ olan maaş iyileştirmesi ile en düşük memur maaşı net 22.000₺ ye yükselmiştir. Daha düne varıncaya kadar şirket işçisi ile memur arasında ki maaş farkı yok denecek kadar az iken, şuan şirket işçisinin sadece enflasyonu alacak olması ve de bu zammı 9. ayda (EYLÜL) almasından dolayı büyük bir mağduriyet işçi arkadaşlarımız açışından yaşanmaktadır.

İŞÇİLER 8.000₺’Yİ ALAMAYACAK!

İşçinin sadece %17.55 oranında Eylül ayında zam alacaktır. Toplu İş Sözleşmesinde seyyanen zam ibaresini yazmadığından dolayı 8.000₺ yi işçinin alamayacağından işçi adına büyük bir mağduriyet oluşmuştur.

Bu mağduriyetin tek müsebbibi Yetkili Sendika olan Belediye-İş Sendikası’dır.

İŞÇİNİN NE ZAMAN YANINDA OLACAKSINIZ?

Eski ve yeni başkanların borç tartışması Eski ve yeni başkanların borç tartışması

İşçinin hiç bir zaman sosyal sendikacılık anlamında yanında olmayan sendika başkanı ne bir işçinin düğününe, ne de bir cenazesine katılmadığı gibi bari asli görevi olan sendikal anlamda işçinin refahı için çalışmalı, hakkını savunmalıdır.

ACİLEN EK PROTOKOL YAPILMALI!

ISBEL Şirketi’nde çalışan işçi kardeşlerimizin bu mağduriyetinin çözülmesi için yetkili sendika olan Belediye-İş Sendikası’nı ek protokol yapması adına göreve davet ediyoruz”.