Erçelik, mezun olan öğrencilerin yüzde 96'sının iş bulduğuna veya kendi işini kurduğuna dikkat çekti. Bu yıl için 250 kayıt olduğunu ve kayıtların kasım-aralık aylarında 400'e kadar ulaşabileceğini belirtti.

Erçelik, geçmiş yıllarda en fazla talebin kadın kuaförlüğü mesleğine olduğunu söyledi, ancak son zamanlarda aşçılık mesleğine olan ilginin arttığını paylaştı. 2023 Mayıs itibariyle çırak ve kalfa sayısının 6.400'e ulaştığını ifade etti. Merkezin teorik ve pratik eğitim vererek öğrencilere kalfalık belgesi verdiğini ve 12. sınıfı tamamlayan öğrencilere ustalık belgesi verildiğini açıkladı. Bu belgelerle mezun olan öğrenciler, işyeri açma yetkisi de dahil olmak üzere çeşitli becerilere sahip oluyorlar.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Erçelik, mesleki eğitim merkezinin istihdam oranının yüzde 96 olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin çoğunluğunun kendi işyerlerini açtığını ve son üç yılda öğrenci sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Şu an merkezde 3.935 öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı. Bu sayede öğrenciler hem mesleklerini öğreniyor hem de istihdam fırsatlarına sahip oluyorlar.

Haber/Nadir Öngören