Toplantıda, Özel'in destekçileri arasında yer alan CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı da bulunuyordu. Milletvekili Halıcı, Özgür Özel'in yakınındaki önemli isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Özgür Özel, kongre süreçleri ve gündemle ilgili soruları yanıtladı. Kasım ayının başında yapılacak olan kurultayda, genel başkanı son kez delege sistemiyle seçmeyi amaçladıklarını belirtti. Özel, şu şekilde konuştu: "Bundan sonra hem genel başkanı hem de il ve ilçe başkanlarını tüm üyelerin katılımıyla seçeceğiz. Ancak, Siyasi Partiler Kanunu'nun getirdiği kısıtları göz önünde bulunduruyoruz. Bu sorunu çözme niyetindeyiz ve çözümün mümkün olduğunu biliyoruz. Eğer bu kurultayı biz düzenliyor olsaydık, 5 Kasım'da tüm üyelerle ön seçim yapar ve kurultayı 12 Kasım'da gerçekleştirirdik. Kurultayı, örgütümüzün belirlediği adayı kamu otoritesine bildireceğimiz bir şölene dönüştürmeyi uygun bulurduk. Siyasi Partiler Kanunu, bütün üyelerle ön seçim yaparak resmi adayı belirlemenin önünde engel değil. Biz, Siyasi Partiler Kanunu değişene kadar genel başkanı bu şekilde seçeceğiz. Ayrıca, sadece genel başkan seçimi değil, cumhurbaşkanı adayını da kamuoyu araştırmalarından sonra üyelerimizle paylaşacağız."

Toplantıya katılan Milletvekili Yalım Halıcı da şunları ekledi: "Dün Genel Başkan Adayımız Sayın Özgür Özel ile bir araya geldik. Yetkin, genç, dinamik kadromuzla yüzyılın değişimine hazırız."