Saygıdeğer gönül dostlarım. Bu günlerde her zamankinden daha çok mutluyum. Çünkü Isparta valimiz sayın: VAHDETTİN ÖZKAN bey ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİMİ 16-4-2014 de saat: 13 ve 14 arası ziyaret etti. Türkiye'nin gül bahçesi Isparta şehrimi şiirlerimle, köşe yazılarımla Türk dünyasında tanıtabilmek için yaklaşık 44 yıldır çabamı sürdürmekteyim. 1977 yılından bu yana da gül şehrimin merkezinde ikamet etmekteyim.

Şahsım adına vesile olduğum kültür faaliyetlerimi zaman zaman köşe yazılarımda anlatmaya çalıştım. Sanat evimin hediyesi olarak dağıttığım. Hayallerden gerçeğe azmimin zaferi kitabımda bazı konuları özetledim. Bu kitabımı sayın valimiz: Vahdettin Özkan bey birazını okuduğunu ifade ederek ziyaret etme gereği duyunca ve sözünde de durunca inanın çok mutlu oldum.

Benim duygularımdan anlayan eski Isparta valimiz sayın: Halil İbrahim Daşöz'ün kulakları çınlasın. Bu vesileyle saygılar selamlar iletiyorum. Çünkü onun döneminde ki kültürel faaliyetlerde zaman zaman yer alıyorduk. Türk dünyası şairlerinin gül şehrimizde buluşmasına vesile olduğu gibi, Isparta şiirleri antolojisinin özel idare tarafında basılıp dağıtılmasına vesile oldu.

O günden bu güne kadar gelen giden valilerimiz nedense şair ve yazar, ozanlarımızın duygularına kulak tıkadılar. Aslında bu konuda hizmet eden bazı yetkilileri sorgulamak gerek. Çünkü mülkü amirlerimiz sunulan teklifleri elbette zaman çerçevesinde değerlendirir. Bizleri unutturmak isteyenlere tüm gönül dostlarım adına hakkımızı helal etmiyoruz. Çünkü 12 yıldır hiç bir gönül dostumu kültürel faaliyetlerde halkımızla buluşturamadılar, bir mikrofon dahi uzatmadılar. Arkadaşlarımın sitemini şeffafça ifade etmek zorundayım.

Çünkü GBYŞ Deneği kurucusuyum. TÜRKİYE İLESAM il temsilcisiyim. Bizler imkanlarımız çerçevesinde TÜRK dünyası kültürüne faydalı olmaya çalışıyoruz. Kurulmasına vesile olduğum dernek 14 yaşına bastı. Şiir ve müzik dinletilerimiz zaman zaman devam etmektedir. Ülkemizin bir çok yerinde yetkili kurumlarla gerçekleşen programlara katıldıkça mutlu oluyoruz.

Isparta valimiz sayın: VAHDETTİN ÖZKAN bey ile ilk karşılaşmamız Barida otelinde tanışma programında oldu. Sırayla masaları ziyaret eden valimiz bizim masaya da teşrif etti. Ben güzel bir şehre geldiniz valim diyerek: Burada güllerin hası, Meşhur meyvesi halısı, Şirin ili Isparta'sı, Dünyanın kalbi Türkiye'm deyince. Çok memnun oldu. Isparta türküsü olan şahsıma ait Gül kokuyor konulu şiirimin sözlerini de okuyunca daha memnun oldu.

Masamızda değerli gönül dostlarımda mevcuttu. O arkadaşlarımda biraz duygularını ifade edince. Sayın valimizin mütevazi oluşunu o gün algıladım. Bize aynen şunu dedi. Sizlerle tanışmaktan memnun oldum, burada hoş sohbet var eğer masaları dolaşma gibi bir mecburiyetim olmasaydı sizleri dinlemeyi tercih ederdim... Demesi bile sıcak duyarlılığını belli etmiş oldu.

Zaman zaman protokollerde karşılaştığımızda ziyaretini bekliyorum dedi. Bende yoğun çalışmalarından dolayı beklemedeyim. Nihayet gayretim ve çabalarımla hazırladığım sanat evime teşrif edip çalışmalarımı taktir edince memnun oldum. Isparta şiirleri antolojisinin devamını getirelim deyince daha çok mutlu oldum. Keşke diğer yetkililer de ziyaret edebilseydi. Bu duygumu başka bir köşe yazımda paylaşmak istiyorum. Hoşça ve dostça kalınız.

VALİ VAHDETTİN ÖZKAN'A (Akrostiş)

Vahdettin valimiz örnek bir insan,

Aldığı kültürle Türkçedir lisan,

Hatırladı beni on altı nisan,

Dünyaya yeniden doğuyorum ben.

Elinden geleni yapar İnşallah,

Türküm diyenlere diyor Maşallah,

Türkiye ülkemi korusun Allah,

İnancına hayran kalkıyorum ben.

Nasılda halkıma çok cana yakın,

Özkan soy adı da manalı bakın,

Zekice fikrine artar merakın,

Konuştukça ilham alıyorum ben.

Aşıktır şehrime hizmet veriyor,

Nasibi burada herkes görüyor,

Vatanımız için kafa yoruyor,

Atatürk izini buluyorum ben.

Lale, nevruz, güller hediyem olsun,

İnşallah ilimde yıllarca kalsın,

Mütevazi Valim mesajı alsın,

Evimizde memnun oluyorum ben.

***** VALİMİZE *****

Bir alo deyince ufkum açıldı,

Kararan ruhuma neşe saçıldı,

Sanat evimizde yendi, içildi,

Teşekkürler size sayın Valimiz.

Konut Kredilerinde Düşüş Devam Ediyor Konut Kredilerinde Düşüş Devam Ediyor

Şaire, yazara değer verirsin,

Ozan, sanatkarı tanır bilirsin,

Yazdığı eseri alır korursun,

Minnettarım size sayın Valimiz.

Vahdettin Özkan'sın kanında sıcak,

Muhtaç insanlara açarsın kucak,

Sizin sayenizde tütüyor ocak,

Allah razı olsun sayın Valimiz.

Kültür alanında hamleniz oldu,

Çevrene duyarlı insanlar doldu,

Kapris yapanların havası soldu,

Hizmet ehlisiniz sayın Valimiz.

Isparta halkımız gurur duyacak,

Yöresel şiirler kitap olacak,

Zekice düşünen huzur bulacak,

Vesile oldunuz sayın Valimiz.

16-4-2014

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.