Expres / Furkan Tekin Özel Haber

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları en büyük merak konusu…

Kurbanlıklar ise fiyatları ile resmen görenlerin ağzını açık bırakıyor! Kurban kesecek vatandaşlar kara kara düşünüyor. Hem büyük baş hem de küçükbaş hayvanın fiyatları çok büyük!

Dini bayramlarımızdan bir diğeri olan Kurban Bayramı heyecanı yaklaşıyor. Her yıl 3 gün süren kurban bayramında kurban kesmek İslam dinine göre vacip kılınmış bir ibadettir. Vatandaşlar her yıl kurulan hayvan pazarlarından satın aldığı veya zincir marketler aracılığı ile ortak olduğu ya da ücretini ödediği kesimlerle ibadetlerini yerine getiriyordu.

Bu konuda herhangi bir değişiklik olmazken, en büyük değişiklik kurbanlık büyükbaş ve küçükbaşların satışındaki fiyatlarda oldu. Bu yıl Isparta'da Kurbanlık hayvanların ücreti araba fiyatları ile yarışır halde.

Kurban Bayramının yaklaşması ile merak edilen kurbanlık fiyatları herkesi şaşkına uğrattı. Hayal kırıklığına uğrayan vatandaşlar ise ne yapacağını bilemez halde. Kırmızı etin kilo bazındaki fiyatının artışının devam etmesi ve enflasyonun artışı kurbanlık hayvanların da fiyatlarını etkiledi. Saman, balya, destek tahılları ve hayvanlar için gerekli olan ilaç fiyatlarının artması tahmin edilebilir bir şekilde kurbanlık fiyatlarına da yansımış oldu. Yansıyan bu fiyatlar sebebiyle alıcılar yeni formüller üretmeye çalışsa da yüksek fiyatlar buna engel oluyor. Uzmanlar ise fiyatların daha da artacağını öngörüyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatları gündem olurken listelerde şu rakamlar ile sıralandı. Büyükbaş hayvanlar için ortalama 30 ila 60 bin TL arası fiyat biçilirken, küçükbaş hayvanlar için ise 3 ila 6 bin TL arasında fiyatlar belirleniyor. Büyükbaş hayvanlarda ortak şekilde kesim yapmak isteyenlerin ise en az 7.500 ila 9.000 TL bandında bir ücreti gözden çıkarmaları bekleniyor. Büyükbaşa nazaran fiyatı daha ucuz olan küçükbaşlara ise bu yıl talebin daha fazla olacağı ise uzmanlar tarafından öngörülen bir diğer konu oldu.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik

Konu ile ilgili görüş ve fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayınız.