Beraberinde belediye meclisi üyeleri ve başkan yardımcılarıyla birlikte Sav’a giden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen burada Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, AK Parti Belde Başkanı Habibullah Gül, belediye meclisi üyeleri tarafından karşılandı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i, beldelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, abi olarak Isparta Belediyesinin kasabalarına önemli hizmetlerinin bulunduğunu söyledi. Kasabalarının ilçe olma yolunda hızla ilerlediğini aktaran İpekçi, kasabalarına yapılan yatırımlardan bahsetti. Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Şükrü Başkanım ilk günden itibaren bizlere tüm desteklerini verdi. Bu desteklerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum” derken, her zaman ‘Sav senin kasaban’ dediğini iletti.

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, beldelerindeki geçmişteki en büyük sorunlardan birisinin koku problemi olduğunu hatırlatarak “Başkanım ilk göreve geldiği gün itibariyle ‘bu koku bizim’ dedi. 6 ay gibi bir süre içerisinde koku sorunu çözüldü. Bizim de fabrikaların atıkları vardı, onu da 300 metrelik bir hatla kapalı sisteme dahil ettik. Yüzde 95 koku giderildi, arıtma tesisi de yapılınca hiç koku olmayacak. Başkanımıza bizlere verdiği desteklerden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün kasabalarına büyük desteklerinin bulunduğunu kaydederek şükranlarını iletti.

Sav’ın Isparta’ya en yakın belde olduğunu hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Bizler birbirimize bir mahalle kadar yakınız. Sav Belediyemizle beraber birçok işbirliğimiz var. Bu işbirliklerimizi istişare ediyoruz. Göreve gelmeden önce meclis üyelerimizle birlikte ‘bizler Isparta’mızın 44 mahallesinin dışındaki herilçemiz, beldemiz, köyümüzü merkezimizolarak görüyoruz’ şeklinde sözümüz vardı. Bu anlamda da üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İhtiyaç oldukça Isparta Belediyesi sizlerin yanında oldu. Sav bizim gülen yüzümüz, insanlar Antalya’dan girerken, Isparta’ya geldiğini ilk burada hissediyor. Bizde vatandaşlarımızın güzelliklerle şehrimize girmesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kokunun, Isparta’nın bazı mahallelerinin yanı sıra en çok da Sav’ı etkilediğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bölgedeki vatandaşlarımız o kötü kokudan çok mustaripti. Onun da sözünü vermiştik. Geçici olarak şu anda sorunu çözdük, kapalı sisteme aldık. Şu anki çalışmalarımızda büyük bir sıvı arıtma tesisimizi faaliyete geçirerek bu kokuyu yüzde 95’ten kalan yüzde 5’ide ortadan kaldırmak amacımız. İnşallah onu da 2021 yılında yapacağız, projelerimiz bu şekilde yürüyor” görüşlerinde bulundu.

Ekip olarak her zaman Sav’ın yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini aktaran Başkan Başdeğirmen, “Sizlerde sürekli çalışıyorsunuz. Isparta’mıza en yakın beldemizin güzel olması için yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere ne düşüyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yardımcı olmaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu.