Bayramdan önceki “uçak seferleri” ile ilgili yazım üzerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen aradı ve bilgi verdi. Öncelikle duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Sayın Başdeğirmen, Isparta – İstanbul arası uçak seferlerinin günde ikiye çıkarılmasındaki planlanın kamuoyuna yansıdığı şekilde olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu konuda çalışmalarımızı adım adım yapıyoruz. İstanbul’a haftada iki gün uçak seferinden kastımız, uçağın sabah ve akşam gelip – dönmesidir.

Yani uçak Isparta’da yatmayacak, verimsiz saatler olmayacaktır. Sabah uçak İstanbul’dan Isparta’ya gelecek ve yolcuları alıp – dönecektir. Akşamda aynı şekilde olacaktır. Böyle olduğu takdirde günde iki uçak seferi dahi olsa uçakların dolacağını düşünüyoruz. Çünkü Isparta ile birlikte Burdur, Sandıklı, Dinar’da yaşayan insanlarımızın uçak ile ilgili beklentilerinin karşılanacağını umuyoruz.

Sayın Genel Müdürümüz bu konuda talimatları verdi ve inşiallah gerçekleşecek. Sayın Valimiz ve milletvekillerimizin de ciddi destekleri var. Kendilerine de teşekkür ediyorum.” 

Şükrü Başkanın açıklaması bu şekilde. Böyle bir uygulama olur. Ama kolay değil. İstanbul – Isparta uçak seferlerinin günde ikiye çıkması için eldeki verilerin bu durumu kaldırabileceğini, yetkililerin yolcu sayısı bakımından potansiyeli görmesine bağlı.

Bu nedenle saatleri uygun olursa İstanbul’a günde iki sefer olabilir. Yolcu da bulunur. Ama önemli olan sürekliliktir.

Gelelim diğer konuya;

Çarşamba akşamı AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel “Ne Var Ne Yok?” programının konuğu oldu ve toplumun her kesimine “ORTAK DİL, ORTAK KARAR” çağrısında bulundu.

Bugün de AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç canlı yayın konuğu olacak. Bilgiç’in açıklamalarından sonra genel bir değerlendirme yapıp, çağrıda bulunacağım.

Isparta’nın polemiğe, tartışmaya değil, birlik – beraberliğe ihtiyacı var. Herkesin de birlik – beraberlik kapılarını açık tutması gerekiyor.