Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in önem verdiği projelerin başında gelen nitelikli içme suyu proje inşaatı hızla devam ediyor.

Başkan Yardımcısı Ali Say ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü ile birlikte Atatürk Mahallesindeki 5000 metreküplük su deposu ve  içme suyu arıtma yumuşatma tesisinde incelemelerde bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur halkına daha sağlıklı içme suyu sağlamak istediklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bugün Burdur Belediyesine ait arıtma yumuşatma tesisinin inşaat yapım alanındayız. Arkadaşlarımızdan gerekli bilgiyi aldık. 26 bin metrekare alan üzerinde 17 bin metrekarelik bir inşaatta içme suyu yumuşatma tesisinin temeli atıldı. İnşaat hızla devam ediyor. İnşallah 2020 yılının sonuna kadarda bu tesisin yapımı tamamlanıp Burdur halkının istediği daha sağlıklı ve nitelikli suyun son aşaması da tamamlanmış olur. Binanın yapımı tamamlandıktan sonra vatandaşımıza nitelikli içme suyunu içireceğiz” diye konuştu.
Devam eden tesisin son teknolojiye uygun şekilde yapıldığına dikkat çeken Başkan Ercengiz;  “Yapı son teknolojiye uygun halde planlanmış şekilde yapılmaktadır. Depoya giren kaba su belirli işlemlerden geçirildikten sonra filtrasyonu ile birlikte merkezi şebekemize içilebilir nitelikte içme suyu olarak kazandırılacak. 10000 metreküplük ana depomuz ve 5000 metreküplük Atatürk Mahallesine hizmet verecek 2’inci depomuz ile arıtma yumuşatma tesisimizde tamamlandıktan sonra Burdur halkının isteği nitelikli içme suyunu en kısa zamanda kazandırmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. İbrahim Demirayak