SEÇİM GÖKMENOĞLU İLE BAŞDEĞİRMEN ARASINDA GEÇER

Şenol, “Seçim Başdeğirmen ve Gökmenoğlu arasında geçer. Günaydın üçüncü olur” dedi.

CHP Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’ınCHP seçmenin MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın’a bu dönem oy vermeyeceğini açıklamasından sonra bir benzer açıklamada eski il başkanlarından Vedat Şenol’dan geldi.

Yerel seçimlerde ittifak süreci yaşandığını,bu süreci AK Parti ve MHP’nin başlattığın kaydeden Şenol, “Bu ittifak kurulurken ayrı ayrı adaylarla girildiğinde AKP ve MHP’nin çok yerde kaybedeceğini kendileri anketlerde gördüler. Bu şekilde Isparta’da bir ittifak süreci yaşanmasını rağmen bu ittifak ayrıştı daha sonra. Yani MHP’nin oyunun çok düşük olması AKP tarafında kabul edilmedi ve AKP kendi adayını çıkardı” dedi.

MHP’NİN CHP’YE TAVRI ORTADAYKEN CHP SEÇMENİ MHP ADAYINA OY VERMEZ

Millet ittifakında İYİ Parti’nin adayı Av. Gökmen Gökmenoğlu’nun CHP’lilerin içine sinen bir aday olduğunu söyleyen Şenol, şunları ifade etti;  “Her ne kadar merkez sağ görüşü ağırlıklı olsa da  Gökmenoğlu, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, dürüst bir kişiliğe sahip.  Halkla ilişkileri üst seviyede. CHP tabanının benimsediği bir aday.  2014 seçimlerinden farklı olarak CHP’nin AKP karşısında CHP’nin güçlü olduğu yerlerde CHP’ye MHP’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’ye kampanyası bu dönemde yok. Çünkü MHP AKP ile ittifak halinde.

MHP bizim karşı safımızda. Türkiye’de CHP ve İYİ Parti çeşitli illerde ittifak yaptı. Belediye Başkan adayları dışında belediye meclis üyeleri dağılımında da ittifak söz konusu. 2009 ve 2014 seçimlerinde CHP tabanında kim daha güçlü havası verilerek AKP karşısında kazanımlar oldu. 2014 yerle seçimlerinde Isparta’da bunu görüyoruz.  O kadar güçlü bir adayla geçen dönem çıkmamıza rağmen bu algıyı yıkamadık.

Ama şu anki konjektürde artık o rüzgar esmiyor. MHP, AKP ile Cumhur ittifakını oluşturmuş ve CHP’yi kötüler durumda. CHP’ye karşı bakış açısı değişmiş, Belediye Başkan adayları sevdiğimiz, saydığımız biri olmasına rağmen partisinin durduğu nokta itibariyle CHP seçmenin ona oy vermesi ihtimal dışı.

SEÇİM GÖKMENOĞLU İLE BAŞDEĞİRMEN ARASINDA GEÇER GÜNAYDIN ÜÇÜNCÜ OLUR

CHP ya kendi adayına ya da ittifak yaptığı adaya oy verir. Şu anda Isparta’da CHP’nin ittifak yaptığı bir aday var. İki partinin merkezde belediye başkanını seçmeye yetecek kadar oyu da var. Böyle bir hava varken aklı başında bir CHP seçmeni MHP adayına oy vermez. Zaten böyle bir sonuçta çıkmayacak. MHP adayının kazanma şansı yok. Zaten MHP seçmenin büyük kısmı İYİ Parti’ye gitti.

Belediye seçimlerinde köyler oy kullanmıyor. Geçmiş dönemde bizim partimizdeki kaymalar da olmayacağına göre Yusuf Ziya Günaydın’ın şahsi oyları ne kadar olursa olsun iki adayın arasından sıyrılma şansı yok. Seçim Gökmenoğlu ile Başdeğirmen arasında geçer. Günaydın üçüncü olur. O da şahsi oylarıyla olur. Yoksa partisel oyları alma şansı yok. AKP’de kendi adayını çıkardığına göre AKP’nin karşısında en güçlü aday CHP ve İYİ Parti’nin ittifak adayıdır.

MHP ile AKP birbiriyle yarışır durumda olamaz çünkü ikisi de iktidar kanadı sayılır. Şu anda ülkede ekonomik kriz var. Bundan sadece AKP değil MHP’de sorumludur. CHP seçmeni bundan sorumlu olan bir partinin adayına oy vermeyecektir”     

Yerel seçimlerde İYİ Parti CHP işbirliğinde belediye meclis üyesi adayı olan CHP Eski Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, “Belediye Başkanımıza Isparta’ya verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ama artık yoruldu. Ondan beklentimiz yeni dönemde Gökmenoglu’na fikirleri ve tecrübesiyle katkı sunması” dedi.

Şaziye Oğuz, şunları söyledi;       

“Türkiye genelinde CHP ile İYİ Parti arasında  ittifak  var. Bazı illerde CHP bazı illerde İYİ Parti adayı desteklenecek. Isparta’da CHP örgütü İYİ Parti’yi destekleme kararı aldı. Adayımız Sayın Gökmen Gökmenoğlu çok değerli saygın donanımlı, belediye  başkanlığını hak eden bir aday.  Örgüt olarak adayımızın  sonuna kadar arkasındayız. O parti bu partiden ziyade yerelde aday önemli.

Adayın projeleri ne sunabileceği önemli. Kendisinin projeleri elle tutulur projeler.  Bir çoğu da diğer adaylar tarafından kopyalanıp yapıştırılıyor. O yüzden mevcut başkanımıza verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz Enlinden geldiği kadar emek verdi.

Ama artık köşesine çekilip örnek bir başkan  olarak yeni seçilecek Belediye Başkanı Gökmenoğlu’na  fikirler beyan ederek yardımcı olması, tecrübesiyle katkı sunması.  Çünkü kendisi yaş itibariyle de yoruldu.

CHP tabanı da ortak adayı Gökmenoğlu’nu tercih edecektir”