Ak Parti Isparta Milletvekili Said YÜCE’nin Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışı münasebetiyle yaptığı açıklaması.
 
Isparta “Şehir Hastanemiz” önce milletimize hayırlı olsun. Hakikaten devletimizin milletimizin gururu olan iftihar tablosu olan bir eser ortaya çıktı, ne kadar şükretsek azdır.

Bu eserler gerçekten ülkemizin milletimizin geldiği noktayı gösteriyor.

Ben bu vesileyle gittiğim bütün ilçelerde, belediye başkanlarına, muhtarlara, ilçe başkanlarına, herkese ısrarla söylüyorum; bütün halkımızı getirsinler, Isparta'da bu Şehir Hastanemizi gezdirsinler. Yani normalde insanlar hastanelere tedavi olmak için ya da muayene olmak için gelirler ya da ameliyat olmak için gelirler, tabii ki onun için de  gelecekler ama bu açılan bu güzel eseri gerçekten görmek, bir müze gezer gibi gezmek lazım. İftihar edeceğimiz gurur duyacağımız bir eser ortaya çıkmış. İnşallah yarın Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da iştirakleriyle bu eser açılacak, resmen açılacak, bakanlarımızla beraber yarın saat 16.00’da. Cuma günü inşallah hükümet meydanında büyük bir miting olacak, bu vesileyle bütün Ispartalı hemşerilerimizi, kardeşlerimizi, dostlarımızın o mitingimize de davet ediyoruz.

Bu eser hakikaten bizi gururlandıran bir eser, 20 tane ameliyathanesi, 200.000 m²'yi geçen kapalı alanları, otoparkları, acil üniteleri ve hatta dünya standartlarının da üzerinde çok güzel şeyler var. Gerçekten herkesin görmesi lazım. Sadece hasta olarak hastaneyi gezmek ziyaret etmek değil gerçekten görmek lazım. Tahlillerinizi veriyorsunuz “posta güvercini” denilen bir sistemle, otomatik bir sistemle 3 dakikada tahlilleriniz laboratuara gidiyor, laboratuardan aynı hızda tekrar geliyor, böyle bir şey hakikaten dünyada çok az yerde olan bir hizmet. Hasta odaları tek kişilik 500 tane,755 yatağın 500 tanesi tek kişilik oda, son sistem, beş yıldızlı, yedi yıldızlı otellerde olan bir sistem. Güler yüzlü doktorlar, güler yüzlü hemşireler ve çalışanlar.

Tertemiz hijyenik kafeteryaları, küvezde olan yavruların anneleri için “anne misafirhaneleri”. Bunları hakikaten göğsümüz kabararak gezdik gördük. Ben bütün hemşerilerimizin görmesini arzu ederim inşallah. Bu hizmetler artarak devam edecek, şu anda Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde yeni Şehir Hastaneleri yapılmaya devam ediyor. Dünyaya örnek bir hizmet veriliyor. Burada onun için Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, bir odada beş tane, sekiz tane hastanın olduğu, hatta bazen aynı yatağı birkaç tane hastanın paylaştığı günlerden çok kısa sürede 10-15 Yıl gibi bir süre içerisinde bu noktaya geldik. Biraz önce hastalarımızla da konuştum. Gerçekten böyle yüzleri gülüyor öyle mutlular ki bu bizi de sevindiriyor.

Tabii ki bu milletimizin bir eseridir, milletimiz bu hizmetlere ve buna benzerlerine ve daha güzellerine layıktır. Aynı ulaşımda eğitimde olduğu gibi sağlıkta da hakikaten çağ atlayan eserler ortaya çıktı. Tekrar tekrar emeği geçenlere, burada çalışanlara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Allah daha nice böyle güzel eserleri bu milletimize memleketimize kazandırmayı bizlere nasip eylesin.