Burdur MAKÜ Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde devasa spor tesisleri yapılıyor. 10 bin kişilik stat, 5 yıldızlı otel ve spor merkezlerinin olduğu 82 Milyon TL’lik devasa tesis, 16 ay sonra tamamlanacak. Projenin yükleniciliğini Ispartalı Metro Mühendislik üstlendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Spor Toto Teşkilatının destekleriyle yapılacak devasa tesis, bölgede ve hatta ülkemizde en güzel devasa tesislerden biri olacak. Burdur, kamp ve spor merkezi olma yolunda büyük bir adım attı.

Burdur, devasa spor komplekse kavuşuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Burdur, sporcu kamp ve spor merkezi oluyor. Kent büyüklerinin ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın kamp ve spor merkezi olma yolundaki proje onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Burdur ziyareti sonrasında verdiği talimatla hızla proje masaya yatırıldı.

Devasa Projeyle Burdur kamp ve spor merkezi olacak. MAKÜ’nün içerisinde 5 yıldızlı bir otel, 10 bin kişilik dev bir stat, yüzme havuzu, spor alanları vb. dalların yapılabileceği spor merkezleri olacak.

82 Milyon TL’lik projenin büyük bir kısmını Spor Toto Teşkilatı üstlendi.

Spor Projesi Tanıtım ve İmza Töreniyle ilgili dün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda saat 12.00’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp ve projenin yapımını üstlenen Ispartalı firma Metro Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın katıldı.

BURDUR BÜYÜYOR

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’a devasa spor tesislerinin kazandırılacak olmasında emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Burdur Valisi Şerif Yılmaz’a, Burdur Milletvekillerine, Belediye Başkanı Ali  Orkun Ercengiz’e, diğer kent büyüklerine teşekkür eden Rektör Korkmaz, “Burdur MAKÜ, Türkiye çapında önemli bir kamp ve sporcu merkezi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Üniversite ziyaretinde sunduğumuz proje onay vermesiyle çalışmalar başladı. Spor Toto Teşkilatının destekleriyle de projemiz yapılacak. Burdur yaz ve kış spor takımlarının kamp yapabileceği bir merkez haline gelecek. Sporcu ölçümlerinin yapılabileceği, kamplarının yapılacağı, A’dan Z’ye her türlü olanağının sunulacağı bu merkez bölgede ve ülkemizde ender yatırımlardan biri olacak. Muhteşem stadımızla, spor merkezlerimizle oldukça iddialı olacağız. Ayrıca konaklama sorunu da olmayacak ve konforlu  5 yıldızlı otelde takımlarımızın ve sporcularımızın emrinde olacak” dedi.

BURASI TAM BİR SPOR VE SPORCU KAMP MERKEZİ OLACAK

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ise Burdur olarak hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, “Burdur MAKÜ içerisinde yapılacak devasa tesislerinin yapımında büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Burası tam bir spor ve sporcu kamp merkezi olacak. Stadıyla, oteliyle, sporcu merkezleriyle muhteşem bir eser olacak. Ayrıca Burdur’a da profesyonel ligde takım yakışır. Bucak Belediye Oğuzhanspor ,Gölhisarspor ve MAKÜ Spor’u da sahip çıkıp desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK DÜŞÜNÜRSENİZ, BÜYÜK OLURSUNUZ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ise devasa spor tesislerinde emeği geçenlere tek tek teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret sırasında verdiği talimatlarla çalışmaların hızlandırıldığını belirten Vali Yılmaz, “Büyük düşünürseniz, büyük olursunuz. Küçük düşünmeyin, küçülürsünüz. Birlik ve beraberlik içerisinde Burdur’a en güzel hizmetleri sunalım. Takımları ve sporcuları Burdur’umuzda ve üniversitemizde en iyi şekilde ağırlayalım” dedi.

KASIM 2018’E KADAR PROJE TAMAMLANACAK

Isparta Davrazspor’un Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Metro Mühendisliğin Sahibi olan İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın ise projeye kısa bir süre içerisinde başlayacaklarını belirterek, “16 ay gibi kısa bir sürede devasa tesisleri bitireceğiz. Kasım 2018’e kadar proje tamamlanacak. Ayrıca Isparta Davrazspor’un Kulüp Başkanıyım, Isparta’ya da böyle tesislerin yapılması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.