Bir grup esnaf, düzenledikleri basın toplantısında, İstanbul merkezli bir şirket tarafından başlatılan 102 daireli kooperatifin müteahhidinin ildeki çok sayıda esnaftan 600 bin TL'ye yakın malzeme aldığını ve borcunu ödemeyerek, ortadan kaybolduğunu ileri sürdü.
    

Şirinler Ticaret sahibi İzzet Şirin açıklamasında, bir emekli albay önderliğinde kurulan kooperatifin inşaat çalışmalarını yürüten N.T'nin, Batıkent Mahallesi'nde şubat ayında 130 metrekarelik 102 daire için inşaata başladığını söyledi. İnşaat çalışmasının hızlı şekilde sürdüğünü ve konutların kısa sürede tamamlandığını dile getiren Şirin, müteahhidin Ispartalı çok sayıda esnaftan alışveriş yaptığını savundu. Hazirana kadarki ödemeleri düzenli şekilde aldıklarını ancak haziran ayından sonraki ödemelerde çeklerin karşılıksız çıktığını iddia eden Şirin, müteahhide de ulaşamadıklarını belirtti.
    

Kendisinin 60 bin TL alacağı olduğunu, kooperatifin inşaat malzemesi ile çeşitli ihtiyaçları karşılayan 15'e yakın esnafın alacağının ise 600 bin TL'ye yakın olduğunu öne süren Şirin, Isparta İcra Dairesi ile İstanbul İcra Dairesi aracılığıyla şirket hakkında icra takibi başlattıklarını ancak müteahhide ait şirket üzerinde haciz edilebilecek bir tek mal varlığına rastlanılmadığını söyledi.
    

 Erciyes Boya İşletmecisi Duran Erdoğan da, kooperatifin dış cephe giydirme ve mantolama işini yaptıklarını ve 170 bin TL alacaklı olduğunu belirtirken, inşaat işçilerinin yemek ihtiyacını karşılayan Anadolu Mutfak Sahibi Özgür Tunçbilek de, 45 bin lirasını alamadığını kaydetti.
    

Müteahhide ulaşılamazken, kooperatifi kuran emekli albay N.Y, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, müteahhidin Isparta'da olduğunu ve kaçmadığını söyledi. Bu olayda kendisinin bir suçu olmadığını belirten N.Y, ''Müteahhit firmanın Tekirdağ'daki işi için malzeme vermişler, gelip bizden parasını istiyorlar.

Benim bir kuruş borcum olduğunu söyleyen varsa gelsin bana söylesin. Böyle konuşanlar hakkında dava açacağım. İsmimi zedeliyorlar'' dedi.