Çanakkale savaşı ruhunu yaşatmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve ''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' sloganıyla yola çıkan Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı Eğirdir'e geldi.

Doğtaş Mobilya, Ford Otosan ve Çanakkale Valiliği'nin ana sponsorluğunda yola çıkan Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı, Eğirdir'de büyük ilgi görüyor. Tırda yaklaşık 4 bin çeşit o dönemde kullanılan ve bir bölümü denizden çıkarılan mermi, yiyecek-içecek kapları, çarpışan mermiler, tüfekler, Türk askerinin giymiş olduğu kıyafetler, barut, mermi sandıkları, kama, kılıç gibi ürünler sergileniyor.
İki gün boyunca Eğirdir'de kalacak tırın sorumlusu Erol Burhan, Çanakkale savaş malzemesi ve görsellerin Anadolu'ya taşınmasının esas amacının günümüzde çok yıpranan ve gücünü yitiren tarih şuuruna sahip çıkmak olduğunu söyledi. Burhan, Anadolu'nun bağrından kopan Çanakkale'de kaybedilen 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini torunlarına, Anadolu'ya götürdüklerini kaydetti.

Öte yandan Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ile İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kamil Göncü, gezici müzeyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.