Davraz Kayak Merkezinin turizm merkezi olması için Isparta’da çalışmalar yapılsa da halen onaylanmayan Turizm imar planı nedeniyle birçok yatırım askıda bekliyor
             
Kış turizminin hızlandığı bugünlerde hafta sonları Davraz’a çıkan günübirlik kullanıcılar için tuvalet ve mescit gibi yerler yok. İnsanlar mesirelik alan olmadığı için yol kenarlarında mangal yakıyor. Davraz Kayak merkezine yeni bir telesiyej yapılması için gönderilen 4,5 milyon TL’tye ek 8 milyon TL bulunamadı, yaz için yeni spor sahası ve benzeri alanlar Turizm imar planı onaylanmadığı için yapılamıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının şubat ayında gönderilen Turizm İmar Planını neden onaylamadığı ve ne zaman onaylayacağı ise merak konusu…

YENİ YATIRIM YAPILAMIYOR

Isparta ve Batı Akdeniz’de kış turizminin cazibe merkezi olması beklenen Davraz Kayak Merkezinde daha önce bakanlık tarafından kabul edilmeyen üç aşamalı master planının ardından, şimdide turizm imar planı sorunu yaşanıyor. Isparta’da hazırlanarak şubat ayında bakanlığa gönderilen 1-25 binlik ve 175 binlik vaziyet planlarını da içeren turizm imar planı halen onaylanmadı. Turizm imar planının onaylanmaması nedeniyle Davraz’da mevcut yatırımların yanına ek bir yatırım yapılamıyor.

DAVRAZ TURİZM MERKEZİ OLACAK AMA

Bakanlığa gönderilen turizm İmar Planında günübirlik kullanım alanları ve günübirlik kullanıcılara yönelik yapılacak yatırımlar ayrıntılı olarak gösteriliyor. Fakat plan onaylanmadığı için hafta sonları Davraz’a çıkan yüzlerce günübirlik kullanıcı geçen yıl İl Özel idaresi tarafından yerleştirilen bir bayan bir erek konteynır tuvalet ve bir bayan bir erkek konteynır mesciti kullanmak zorunda. Günübirlik kullanım alanı planda yer almasına rağmen günübirlik kullanım alanı için yatırımcı bulunamıyor. Bulunsa da şuan için yatırım yapılmasına izin verilemiyor. Hal böyle olunca Davraz’a çıkan günübirlik kullanıcılar yol kenarlarında mangal yakıyor.   

TELESİYEJ ASKIDA

Turizm İmar Planının onaylanmamış olması yeni tesis yapımına da engel. Öyle ki geçtiğimiz dönem yeni bir telesiyej yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığının gönderdiği 4,5 milyon TL ödenek kasada bekliyor. Bunun yanında telesiyej kurulumu için gerekli olduğu söylenen ek 8 milyon TL ödeneğin bulunması için çaba dahi harcanmıyor. Çünkü turizm imar planı onaylanmadan ek telesiyejin yapılamayacağı belirtiyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında yurt içinden ve yurtdışından spor kulüplerinin kamp merkezi olan Davraz’da yeni bir spor sahası dahi yapılamıyor.

BAKANLIK NEDEN BEKLETİYOR?

Isparta kamuoyunda sürekli Davraz’ın Turizm Merkezi olması için çalışma yapıldığı konuşulsa da bakanlık tarafından üzerinde 4-5 yıl çalışma yürütülen turizm eylem planının halen neden onaylanmadığı merak konusu. Kültür Turizm Bakanlığında bekletilen turizm eylem planının onaylaması için Isparta milletvekillerinin konuyla ilgilenmesi talep edilirken, daha önce üç aşamalı master planında olduğu gibi Turizm eylem planında geri gönderilmesi halinde nasıl bir süreç yaşanacağı diğer bir merak konusu.