Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ülke genelinde yüzbinlerce, Isparta’da ise on binlerce emeklinin umutla beklediği TOKİ konutları başvurularının dün itibariyle başladığını bildirdi.

Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresinin'nin yapacağı sosyal konutlara emeklilerin de başvurabileceğini ve bu haktan yararlanmak isteyen emekliler 25 Mart 2019 tarihi itibariyle yani dünden itibaren başvuruların alındığı Halk Bankasına müracaat edebileceklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki açıklamasının ardından TOKİ’nin içinde Isparta’nın da bulunduğu 67 ilde satışa çıkardığı 50 bin ucuz sosyal konut için başvurular sürüyor. Konutlara normal vatandaşların yanı sıra engelliler ve biz emekliler için ayrı ayrı başvuru alınıyor. Şuana kadar konutlara ülke genelinde 200 binin üstünde başvuru yapıldığını öğrendik. Biz emekliler için ise dün başlayan başvurular Halkbank Şubelerine yapılmaktadır. Bilindiği gibi 6 – 22 Mart arasında hiç evi olmayan ve bulunduğu ilde en az 1 yıl oturanlar başvuru yapmıştı.

“BAŞVURU BEDELİ 500 ve 1000 LİRA”
Şimdi ise sıra emeklilere geldi. Projelerden emeklilere de pay ayrılacak. Bu haktan yararlanmak isteyen emeklilerimiz dünden itibaren bankalara müracaat edebilecekler ve hatta etmektedirler. Emeklilerimizin başvurusu 5 Nisan’a kadar devam edecek. 2+1 daireler için 500 lira, 3+1’ler için 1000 lira başvuru bedeli ödenecek.
“116 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek. Başvuru sahipleri arasında TOKİ tarafından ilan edilecek tarihte ‘Hak Sahibi Belirleme’ kurası çekilecek. Ülke genelinde 50 bin, ilimiz için 353 konut için en düşük fiyat 116 bin 400 lira, başlangıç taksitleri de 388 lira. 3+1 konutların fiyatları 170 bin 720 liradan başlayacak ve vade 20 yıla kadar uzayacak” dedi.