Isparta'da uygulanmaya başlayan bisiklet yolu çoğu vatandaş tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, Çarşı esnafı yolun yanlış bölgelere yapıldığını belirterek tepki gösteriyor. 

Isparta'da ilk olarak geçtiğimiz yıl başlayan bisiklet yolu projesi, yeni otoparkların yapılmasıyla hız kazandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi, 113. cadde ve son olarak Mimar Sinan Caddesinden otogar kavşağına kadar yeni bisiklet yolları yapıldı.

Özellikle İstanbul Caddesi ve Mimar Sinan caddesinde bisiklet yoluyla ilgili sorunlar yaşadıklarını söyleyen esnaf, geçtiğimiz gün bu yolda çok kötü bir kaza yaşandı, ticari olarak zaten kaybımız var ama burada insanşların can güvenliğide yok şekleinde konuştular.

 Bisiklet yolunun Çarşı merkezinden başka bir bölgeye taşınması gerektiğini söyleyen esnaf, “Bu yol elbette ki güzel oldu. Bisiklet kullananlar için iyi bir çalışma. Fakat bazı bisiklet ve motosiklet ile şarjlı motosiklet kullanıcıları burada çok hızlı bir şekilde hareket ediyor. Günde birkaç kazaya denk geliyoruz. Burada ölümlü kazaların olmasından korkuyoruz. İnsanların zaten günümüzde hoşgörüsü azaltı en ufak bir olayın bile kavgayla sonuçlandığı oluyor bazı motosiklet kullanıcıları bu yolun kendilerine ait olduğunu söylüyor.

  Bununla ilgili yetkililerin gerekli çalışmaları yapacağından eminiz” dediler. Öte yandan Çarşı esnafı bu konuyla ilgili yakında imza kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını söylediler.