FETÖ'den tutuklanan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, cemaate yakın kişileri görevden aldığı için eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu tarafından tehdit edildiğini iddia etti.
  
Eski rektör İsrafil Kurtcephe, emniyette ve savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir akademisyen olduğunu söyleyen Kurtcephe, halen firarı olan FETÖ'nün Antalya imamı olduğu iddia edilen Hasan Tank Şen'in kendisini Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin kurucusu olan Gaye Vakfının başkanı sıfatıyla üniversitede ziyaret ettiğini savundu.

Örgütün firari Antalya imamı Hasan Tarık Şen ile birlikte 2012 yılı Aralık ayında beraberinde Rektör Yardımcısı A.A.E. ile birlikte ABD'ye gidip Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da görüştüklerini belirten Kurtcephe, görüşme sonrasında üniversite içerisinde örgüte yakın olduğunu düşündüğü bazı isimleri görevden aldığını söyledi.

17- 25 Aralık sürecinden sonra örgüte yakın olduklarım hissettiği dekardan görevden alamadığı için istifaya davet ettiğini ancak bu kişilerin kabul etmediğini söyleyen İsrafil Kurtcephe, Türkiye de birçok kişiye yapılan kaset komplosunun kendisine de yapıldığını iddia etti.

İfadesinde, 4 Mayıs 2016 tarihinde meslekten ihraç edildiğini söyleyen Kurtcephe, rektörlük yaptığı dönemde örgüt üyelerini önemli görevlere getirdiğine ilişkin iddiaları kabul etmedi. Aksine bu kişileri görevden aldığı için şu anda FETÖ'den tutuklu bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü ve dönemin Üniversitelerarası Kurul Başkanı Hasan İbicioğlu tarafından tehdit edildiğini ileri süren Kurtcephe, şunları anlattı:

"Kendisiyle Antalya Havalimanı VIP salonunda karşılaşmıştık. Bana 'Arkadaşlarımızı görevden alarak ne yaptığının farkında mısın? Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksin' şeklinde sözler söyledi. Bu şahıs, Adana Havalimanına indiğimizde bana hitaben, "Bu sözler benim sözlerim değil, hareketin lideri Fetullah Gülenin senin şahsında bütün bürokratlara mesajıdır, yaptığının bedelini çok ağır ödeyeceksin. Bundan sonra başına ne gelirse bizden bil dedi ve yanımdan ayrıldı."

ŞİMDİ CEZAEVİNDE

İsrafil Kurtcephe, Ağustos, 2008 ile Kasım 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Asker kökenli bir tarihçi olan Kurtcephe, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle Kasım 2015 tarihinde, görev süresinin bitimine 6 ay kala Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevden alınıp memuriyetten uzaklaştırıldı. Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 26 Mayıs'ta sabaha karşı gözaltına alınan gözaltına alınıp 12 günlük sorgunun ardından adliyeye sevk edilen İsrafil Kurtcephe, çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.