Belediye kadrosuna alınan 16 kişinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile MHP Meclis üyelerinin yakınları olduğunu iddia eden AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, liste tartışmaları yaşanırken çarpıcı bir iddiada daha bulunmuştu. MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan’ın belediye şirketlerinden ISBAŞ’tan maaş aldığını ileri süren Uzaktaş’a Başkan Günaydın’dan yanıt gecikmedi.

İddialara Cevap Verdi (Video)

Isparta siyasetinde bir tartışma bitmeden diğeri başladı. Daha önce Belediye’ye kadrolu olarak alınan 16 kişinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile MHP Meclis Üyelerinin yakını olduğunu ileri süren AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, bu kez de ISBAŞ’la ilgili önemli bir iddiada bulundu.
 
MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan’ın Belediye şirketlerinden maaş aldığını iddia eden Uzaktaş, “Isparta’da bunlardan başka istihdamedilecek kimse yok mudur?” ifadelerini kullanmıştı.
 
AK Parti İl Başkanı Uzaktaş’ın bu iddialarına Belediye Başkanı Günaydın’dan yanıt gecikmedi.
 

İddialara Cevap Verdi (Video)

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’ın da ISBAŞ yönetimlerine kendi adamlarını seçtiğini belirten Günaydın, “Belediye eski Başkanı Hasan Balaman da kendi adamlarını buralara atamış. İlkinde Yusuf Dede ve Mustafa Taşkaya’yı atamış. Ardından İstanbul’dan getirdiği adamlar burada yer almış. Burada İstanbul’dan getirdiği kişilere yüksek miktarda paralar ödemiş. Duyun ey Ispartalılar
kim kimleri nereye atamış. Birde üstüne üslük fabrikaları yok pahasına sattılar hemde rezervleri ile birlikte. Ama biz ne yaptık gelir gelmez fabrikayı geri aldık. Aynı zamanda burayı işletir hale getirdik. Şimdi de ekmek kapısı oldu burası” şeklinde konuştu.
 
Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan’ın yüksek seviyede bir kişi olduğu için kurullarda yer aldığını söyleyen Başkan Günaydın, “ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan üniversitede öğretimüyesi. Aynı zamanda kimyager. Bu arkadaşımız yüksek seviyede biri. Hemde imza atma yetkisine de sahip. MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala’ya da güvendiğim için yer verdim. Mehmet Ateşgül’ün de burada olduğunu söylüyorlar. Ne var bunda. Kanun bana üç kişilik bir hak tanımış bende bunu kullanmışım. Güvendiğiminsanlara burada yer verebilirim. Sizin gibi yüksek ücrette ödemiyorum. Bin 500 TL veriyorumben bunlara. Bu arkadaşlarımhembana da yararlı oluyorlar. Toplantılarda fabrikalarla ilgili fikir de veriyorlar.
 

İddialara Cevap Verdi (Video)

Balaman döneminde yönetimde yer alan adamları Ispartalıların hiçbiri tanımıyor” diye konuştu.