Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, her ailenin haftada 2 ekmeği çöpe atarak israf ettiğini ileri sürdü. Türkiye’nin bu ekmek israfına son vermesi gerektiğini belirten Erdeğer, şu açıklamalarda bulundu:

“Araştırmalara göre bir ailede hafta da 2 ekmek çöpe gidiyor. Bu da bir günde 6 milyona yakın ekmeğin israf edildiği anlamına geliyor. İsraf edilen ekmeğe harcanan parayla 100 yataklı 80 hastane ya da 16 derslikle 500 okul yapılabiliyor. Ekmek israfına ben gerçekten çok üzülüyorum. Ekmeği biz israf etmemeliyiz. Bırakın dünyadaki ekmek israfını bilimsel olarak açıklarsak günde Türkiye’de %10-15 civarında üretilen ekmekten israf var. Türkiye’de günde bin 486 ton ekmek israf ediliyor. Bu da yaklaşık 100 tıra bedel.Korkunç bir rakam. Biz ülkemizde ekmek israf etmesek, insanlara dengeli yedirsek aç olan ülkelerden 5-6 tanesini sadece biz besleyebiliyoruz. O yüzden ekmek israf etmeyin. Biz de ekmek üretiyoruz ama ekmeği israf etmeyelim diyorum. Fırınlarımız 7/24 açık. İhtiyacımız kadar ekmek alalım. Hatta bazı hastalığı olanlara taze ekmek sakıncalı. Bayat olsa da yiyelim. Çünkü ekmeği üretmek çok zor. Su dahil hiçbir şeyi israf etmemeliyiz. Ekmek çok kutsal. Ekmek yere düştüğünde öpüp alnına koyan insanlarız biz. Herkes ihtiyacı kadar ekmek alsın. Biz buğdayı dışarıdan alıyoruz. Neden bunlara para verelim? İsraf edilmezse buna gerek kalmayacak. Bazı ülkelerde insanlar aç ölürken biz bu ekmeği israf edersek Allah bize bunu sormazsa torunlarımıza sorar.” dedi.