Isparta’da uzun yıllardır tartışma konusu olan Ticaret ve Kültür Merkezi açılıyor. ITKM’nin birinci etap açılışı 5 Temmuz Pazartesi günü (bugün) düzenlenecek törenle açılacak. Ayrıca 5 ve 6 Temmuz akşamları ITKM Kültür Merkezinde açılış konserleri düzenlenecek.

Isparta’nın kalbinde atıl bir vaziyetteydi. Bitmesi Isparta için bir hayaldi,,, ama artık bitiyor. Şehrin son 25 yılına damgasını vuran Ticaret ve Kültür Merkezinde hayaller gerçeğe dönüşüyor.

ITKM’nın kaderi Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesi ile değişti. Başkan Başdeğirmen ‘çözemez, yapamaz, bitiremez’ algılarını yıkarak, en büyük mesaisini harcadı; ITKM inşaatı için…

Başkan Başdeğirmen, büyük bir sorumluluk alarak, iletişim kanallarını zorlayarak inşaatın yeniden başlamasını sağladı. Önce ITKM cami tamamlanarak ibadete açıldı, ardından Kültür Merkezi…

Artık ITKM inşaatın tamamlanması için geri sayım başladı. ITKM’nin birinci etabı yani Kültür Merkezi Bölümü, bugün saat 16.00’da düzenlenecek törenle Ispartalıların hizmetine açılacak. Avm bölümünde kiralanan dükkanlar da Eylül ayı sonunda ticari olarak faaliyetlerine başlayacak.

* 5-6 Temmuz akşamları ITKM Kültür Merkezinde  müzik ziyafeti ve görsel şölen sunulacak

Öte yandan 5 ve 6 Temmuz akşamları ITKM birinci etabının açılışı nedeniyle Ispartalılara müzik ziyafeti ve görsel şölen sunulacak.

ITKM’nin Kültür Merkezinde 5 Temmuz Perşembe ve 6 Temmuz Cuma günleri saat 20.30’da, sanatçılar Neşe Dursun Saraç, Grup Sazendem, Ömer Faruk Belviranlı tarafından konserler verilecek. Yine İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından dans gösterisi sunulacak.