Isparta Belediyesi, şehrin trafiğini çözmek amacıyla başlattığı otopark hamlelerinin ardından, bu alanların temizliğinin en iyi şekilde yapılabilmesi amacıyla açık ve kapalı otoparklarda kullanılabilecek, kuru ve sulu temizlik yapabilecek iki adet süpürge aracını hizmete sundu. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla daha öncede otoparklarda çıkabilecek olası yangınlara müdahale amacıyla son teknolojiye uygun itfaiye aracı alınmıştı.

Isparta Belediyesi otoparklarında kullanılmak üzere sipariş verilen ve şehre getirilen temizlik araçları hizmete girdi. Kuru süpürme ve sulu yıkama yapabilen temizlik araçlarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehrin gelişimi ve trafik sorunun çözülebilmesi amacıyla hizmete giren otoparkların öneminden bahsetti.

Otoparkların Ispartalılara hizmet vermeye başladığını ve bunun yanında bu otoparkların da temizliğinin önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Otoparklarımızın temizliğini de ön planda tutuyoruz. Şehircilik açısından ve medeniyet açısından otoparkların önemini biliyoruz. Bu bakımdan otoparklarımızın tamamı asansörlü, aydınlatması yüksek, kamera sistemi ile 7 gün 24 saat güvenli. Bunun yanında otoparklarımızın temizliğine de önem veriyoruz. Bu bakımdan açık ve kapalı otoparklarımızda temizliğe de büyük önem veriyoruz. Otoparklarımızın en seri ve temiz bir şekilde temizliğinin yapılabilmesi amacıyla bugün iki araç alarak hizmete sunduk. Alınan araçların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine kapalı otoparklarda yaşanabilecek olası yangınlara karşıda bir süre önce itfaiye müdürlüğüne yangın söndürme ve kurtarma aracı kazandırdıklarını hatırlattı. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne kazandırılan öncü araç sayesinde yangınlara mikronize su ile müdahale edilebiliyor. Bu sistem sayesinde itfaiye araçlarına göre 10-20 kat daha az su kullanılarak söndürme ve soğutma yapabiliyor. Yine yangın anında 40 metrelik hortumu ve özel tabancası sayesinde tek bir personelle yangına hızlı ve etkili müdahale edilebiliyor. Araçta yine sistem üzerinde köpük tankı bulunuyor. Sistem yüzde 3 veya 6 oranında köpük atabiliyor, yüksek basınçla püskürtülen köpük yanan maddenin üzerini kaplıyor yangının ısısı ile film tabakası oluşturarak oksijenle temasını kesiyor ve böylece söndürme işlemi gerçekleşmiş oluyor.