AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dün gazetecilerle bir araya geldi.

Hizmetin sınırı olmadığını ve yeniden hizmete talip olduklarını belirten Bilgiç, geçen 4 yıllık süre zarfında Isparta’nın aldığı hizmetlerden bahsetti.

Bilgiç, şunları söyledi: “Ne Isparta’mızın ne ülkemizin ihtiyaçlarının bitmesi diye bir şey söz konusu değil. Biz geldiğimizde önümüzde 5 yıllık bir hedef koymuştuk. Genel seçimlerin erkene alınması ile beraber bu hedef 4 yıla çekilmiştir. Bu 4 yılın değerlendirmesini yaptığımda kafamızı yastığa koyduğumuzda hem gönlümüz, hem aklımız, bu manada rahattır. Isparta için yapılması gerekenler noktasında milletvekili arkadaşlarımla, teşkilatımızla birlikte bütün imkanlarımızı Isparta için seferber ettik.

 Isparta’nın bizim dönemimizde ciddi manada hizmetler aldığı inancındayım. Tabi bunun takdiri kamuoyunundur. Ama yeterli midir? Hayır. Hizmet son buldu, bütün ihtiyaçlar karşılandı, Isparta’nın başka bir şeye ihtiyacı yoktur gibi bir şey söylemek mümkün değil.

Gerek ulaştırmada, gerek tarım ve hayvancılıkta, gerekse sağlığı, devlet su işleri yatırımı, çevre ve orman. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Sadece izim dönemimizde devlet su işleri üzerinden Isparta’ya sağlanmış olan yatırım tutarı 120 milyonun üzerindedir.

 Tarım ve hayvancılıkta desteklere baktığımızda 140 milyon gibi bir destekten bahsediyoruz Isparta’ya baktığımızda. Sağlık alanında da Isparta’nın kazanımları çok net ve ortada, burada şu an üzerinde durduğumuz Bölge hastanesinin bir an önce ihale sürecinin başlatılması meselesidir. Aile hekimliği noktasında sağlıkta çok ciddi uygulamalar var. Sağlık hizmetlerinde Türkiye’ye baktığımızda Isparta, en başta gelen 3 il içerisinde. Her açıdan çok ciddi manada hizmetler yapıldı.

Bu manada acaba şu da olsa mıydı diyeceğimiz bir şey yok.

Kara Havacılık Okulu meselesi var. Bununla ilgili çok ciddi gayretler sarf ettik. Çok ciddi bir okul Isparta için. Sonuç itibariyle ihale süreci yapıldı. İki ay kadar evvel Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde birkaç arkadaşımızla görüşüm. Bu konuda beni ilgilendiren başka bir kısım var.

Kara Havacılık Okulu ile beraber Isparta neler kazanır? Bunu bilmemiz lazım. Bunlarla ilgili şehirde nasıl bir altyapı hazırlamamız lazım, bunlarla ilgili bilgilenmemiz lazım. Neticede biz Ankara Etimesgut’ta var olan bir hava bakım eğitim üssünü Isparta’ya taşıyoruz.

Sadece Kara Havacılık Okulu’nu buraya gelip, buraya yapılacak 180 milyonluk yatırımdan ziyade onun beraberinde Isparta’ya getirilecek kazanımların neler olacağı ve biz Isparta’yı bu manada nasıl harekete geçirebiliriz kısmı beni ilgilendiriyor daha çok. Isparta bunun için hakikaten avantajlı. Isparta ciddi bir potansiyel. Bu potansiyeli ciddi manada açığa çıkartılması meselesidir önemli olan.”

Bilgiç, milletvekilliğinin bir görev olduğunu da belirterek, bayrak yarışında herkesin en iyisini yapmak için çalıştığını ve çalışacağını da sözlerine ekledi.