Tüm yardımseverleri söz konusu kahvaltıya davet ettiğini ifade eden İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman AKÇİL konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Bilindiği gibi Yemen yedi yıldır ciddi bir siyasi ve insani krizle karşı karşıya. Çeşitli aktörlerin dahil olduğu ülkedeki krizde çözüme dair halen kayda değer bir gelişme bulunmuyor. Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı durma noktasına geldl. Kamu Kurumları aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramaz iken İHH İnsani Yardım Vakfı olarak insani krizin yaşandığı ülkede mağdur ailelere yönelik yardım projelerini hayata geçiriyoruz.Bu kapsamda hayırseverlerin destekleriyle İHH, Yemen’de 55 bin kişiye Gıda Kumanyası, yatak ve battaniye yardımında bulundu.

Yardımlar son iki aydır yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı göç etmek zorunda kaldığı Yemen’in liman kentlerinden biri olan Hudeyde ile başkent Sana .Taiz ve İbb de dağıtıldı. Gıda Yardımlarından bin 213 aile faydalanırken yatak ve battaniyeden de bin 600 aile istifade etti. İnsani Yardım Vakfı olarak geçtiğimiz ay Yemen’in Sana Şehrindeki 177 aileye de hijyen kiti dağıtımında bulunmuştuk.Ayrıca Mart ayından bu yana Sana, Taiz.İbb, Hudeyde, Dhımar,Abyan,Amran,Lahıj,Raymah,Aljawf ve Sl-Mahwit illerinde 6 bin 876 aileye kumanya dağıtıldı.

Yemen’de hali hazırda 21  milyon insan ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşıyor. İç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor. Vakfımız insani krizin yaşandığı Yemen’de son bir yılda 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası,yatak,battaniye ve sağlık yardımında bulunduk.2017 ve 2018 Kurban Çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırdık.2018 Ramazan çalışmalarında ise Yemenli 39 binden fazla kişi gıda kumanyası yardımlarından yararlandı.

23 Aralık Pazar günü gerçekleştireceğimiz Yardım Kahvaltısına tüm Ispartalı hayırseverleri davet ettiğini vurgulayan İnsani Yardım Derneği Isparta İl Temsilcisi Osman AKÇİL konuşmasının devamında; “İşte tüm bu anlattıklarımın ışığında başta Yemen olmak üzere Doğu Türkistan ve Gazze’de açlık içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için 23 Aralık Pazar günü Isparta Süleyman Demirel Kongre Merkezinde Yardım Kahvaltısı düzenleyeceğiz. Bu yardım kahvaltımıza katılarak Yemen’de Doğu Türkistan’da  ve Gazze’de açlık ve savaşla mücadele  eden zor durumdaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için el ele verelim. Bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim.