Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ‘milletvekili adayı olmadan önce Isparta’da yaşayacak, milletvekilliği bittikten sonra da Isparta’da yaşayacak adaylar istiyoruz’ açıklamasına destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Gönül, ‘düğünü ve cenazesi Isparta’da olacak, öldükten sonra mezarına gidip ‘eski milletvekilimiz’ diye bir dua okuyabileceğimiz insanların siyasette olmasını temenni ediyoruz’ dedi. Gönül’ün açıklaması şöyle:

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin teklifi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile ülkemizde erken seçim kararı alınmıştır.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ispartamızda da 24 Haziran seçim süreci başlamıştır. Bu süreçte vatan, millet ve memleket aşkı ile ortaya çıkan, özgüven gösteren tüm partilerin milletvekili aday adaylarına başarılar dileriz. Seçim yarışının olgunluk ve ilimize yakışır bir şekilde geçmesini temenni ederiz.

Isparta’daki merkez mahallerimizde yaşayan halkımızı temsil eden muhtarlarımızın üst örgütü olan Muhtarlar Derneği olarak seçim sürecini yakından takip ediyoruz. Her aday adayına eşit uzaklıktayız. Ancak Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in kamuoyuna düşen açıklamasına katılmamak mümkün değildir. Biz de muhtarlar olarak içimizden çıkmış, her zaman diyalog içerisinde olabileceğimiz adaylar ile seçime gidilmesinden yanayız. Sayın Başdeğirmen’in söylediği gibi Isparta’da yaşayan, Isparta’nın sorunlarını bilen, Isparta’nın en ücra köşesindeki mahallesini ve köyünü bilen, milletvekili olduktan sonra yanımızda olacak, milletvekilliği bittikten sonra da Isparta’da yaşayacak adaylar istiyoruz.

Daha açık sözle düğünü ve cenazesi Isparta’da olacak, öldükten sonra mezarına gidip ‘eski milletvekilimiz’ diye bir dua okuyabileceğimiz insanların siyasette olmasını temenni ediyoruz. Bu doğrultuda parti genel merkezlerinin aday belirleme sürecinde toplumun en küçük temsilcisi olan biz muhtarların taleplerini dikkate almasını diler, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”