Yıl 2018, mart ayının ilk günü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda teröristlerle çıkan çatışmada 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol, şehit oldu. Aynı çatışmada 8 silah arkadaşı ile şehadet şerbetini içen Burhan Açıkkol, evinde hala hasretle özlemle anılıyor, dualar eksik edilmiyor. Hatta annesi Keziban, babası Derviş ve kardeşleri, hazırladıkları özel odada O’nun ‘hasret kokusunu’ içlerine çekmeye devam ediyorlar.

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol, bir Perşembe günü dünyaya gözlerini açtı yine bir perşembe günü şehit oldu. Annesi Keziban Açıkkol, evladının hasretini hala gözyaşları ile çekmeye devam ediyor. Çünkü, oğlunun şehit olma arzusunu daha küçük yaşlarında görmüştü. Hatta öyle ki Burhan daha 14 yaşındayken terör olaylarının en yoğun olduğu yıllardı. 90’lı yıllarda haberleri verilen olayları dinleyen anne Keziban Açıkkol, şehit ailelerinin o acısını taa yüreğinde hissediyor ve aklından geçirdiğini söylüyor: “Ya oğlum da şehit olursa”

İşte bu düşünde ile oğlunu askere gönderen anne Keziban Açıkkol, oğlunun ilk görev yerinin Bilecik olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Komando olmak isteyen Burhan, uzmanlığa geçtikten sonra her Cuma günü Isparta’ya geliyor, hafta sonunu burada geçiriyordu. Ancak, Afrin’e gitmeden geldiği hafta biraz canı sıkkın gibiydi, meğer oğlum şehadet şerbetini içecekmiş.

Göreve başlamasından 4-5 gün sonra haberi geldi. Evin önüne insanlar gelmeye başladı, ben hissettim, ‘Burhan vuruldu değil mi’ dedim. Ambulans, jandarma geldi. Oğlum, görevini istedi, isteyerek de gitti. Evin önünde kalabalık olmaya başladı. Oğlum, şehit olmayı çok istiyordu. Daha 14 yaşındayken, haberleri izliyorduk televizyonda, şehit haberleri vardı. Bana ‘Anne ben askere gidinceye kadar terör olayları biter mi’ diye sordu. Ben de ‘Bilmiyorum annem biter mi bitmez mi’ dedim. O da ‘Ben şehit olmak istiyorum’ dedi. İnanın ben de oğlumun şehit olarak geleceğini hissediyordum.


 
Hemen aklıma şehit mi oldu sorusu geldi, içimde bir yangın başladı. Oğlum, bir perşembe günü doğdu bir perşembe günü şehit oldu. Hala acısı yüreğimizde. O’nun aziz hatırası için evimizde özel bir oda hazırladık. Bu odaya şahsi tüm eşyaları, operasyon bölgesinde giydiği kıyafetlerini yerleştirdik. Cennet kokulu yavrumu burada ziyaret ediyorum. Fotoğraflarıyla konuşuyorum, dualar ediyorum.”

Oğlunun bir sevdiği de olduğunu söyleyen anne Keziban Açıkkol, “Kız arkadaşı, sevdiği vardı. Hatta evlenmek istiyordu ama olmadı. Hala kendisi ile görüşüyoruz hatta oğlumu rüyasında görmüş ve bir künye vermiş, bu düş üzerine sınavlara girdi, başardı ve astsubay oldu halen Bitlis’e görev yapıyor” diye konuştu.

Çiftçilere Süt Desteklemesi Yarın Yatıyor Çiftçilere Süt Desteklemesi Yarın Yatıyor

ŞEHİDİN ADI OKULA VERİLDİ

Eski adıyla Sidre 2000 Ortaokulu’nun, 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında ismi değişerek Şehit Burhan Açıkkol Ortaokulu oldu. Ayrıca ilkokul bölümü de bulunan okulda yüzlerce öğrenci öğrenim görüyor, şehidimizin ismi çocuk sesleri arasında yaşatılıyor.

(Kum Saati Özel)