1984 yılında yapımı tamamlanan Yedişehitler Cuma Pazarı Camii, her bölgeden insanın yaşadığı mahalleyi bir arada tutan en güçlü bağlardan biri. 

KOZMOPOLİT MAHALLEYİ TUTAN BANT: CUMA CAMİİ

Yedişehitler Mahallesi’ndeki tam merkezinde bulunan Cuma Pazarı Camii, tam bir zamk işlevi görüyor. Isparta’nın her ilçesinden, çevre illerden ve diğer kentlerden göç edenlerin ikamet üssü niteliği taşıyan Yedişehitler Mahallesi’nde, bir arada kalma, birlikte yaşama arzusunu diri tutan unsurlardan birisi de bu kutsal Mabet.

YAPIMI 11 YIL SÜRDÜ HALK İNŞA ETTİRDİ

Yedişehitler Cuma Pazarı Camii’nin inşasına 1973 yılında başlandı. Yapım 1984 yılında tamamlandı. Eser, Yedişehitler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa ettirildi. İnşaat tamamıyla halktan ve kurumlardan alınan bağışlarla yapıldı.

İŞTE O ESER

Cami 400 m2 inşaat alanı üzerine kurulu. Açık alanı ise 3 Bin 227 m2. Çok geniş bir bahçesi olan Camide sanki ormanda yürüyüşe çıkmış hissine kapılıyorsunuz. 

Eser içerisinde aynı anda Bin kişi ibadet edebiliyor. 

EN ÖZEL GÜN CUMA

Bölgede haftanın Cuma günleri Pazar kurulduğu için eserin değeri bir kat daha artıyor. O gün iğne atsan yere düşmüyor. Gün Pazar Duası’nın yapılması ile başlıyor. Cuma Namazı ise ayrı bir heyecan ve renk katıyor.