Yeni Hastane Civarında Eczane, optik ve medikal sektörü için en uygun yer neresi?

Şehir Hastanesi bitiyor. Devletin sağlık yatırımlarının bulunduğu bölgedeki eczaneler, optikler ve medikal sektörü temsilcileri için ticari alanlar oluşturulması gerekiyor.

Isparta'ya aynı anda gelmiş en büyük kamu yatırımı olarak gösterilen Şehir Hastanesi, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gelip onay vermesinden sonra hizmete gerecek. 760 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi'nde Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yer alacak. Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle birlikte Devlet Hastanesi ile Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet dışı kalmış olacak.

Devletin sağlık hizmetleri başka bir aksa kaymış olacak. Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Devlet Hastanesi'nin varlığı sebebiyle yıllardır o bölgede ticaret yapan eczacılar, optikler ve medikal sektörü temsilcilerini zor günler bekliyor. Eczacılar Odası Başkanı Saygın Gargın'ın da daha önce ifade ettiği gibi hastane çevresindeki meslektaşlarının yeni hastane civarında gidebileceği yer yok. Akfen tarafından oluşturulan ticari alan ile hastanenin birbirinden kopuk olması sektör açısından orada konuşlanmak pek uygun görülmüyor. Çözüm çevrede aranacak.

Şehir Hastanesi'nin üst tarafından kalan Karayolları Kavşağı'nın devamında Yorgancıoğlu Fabrika alanına kadar olan bölgede ticari alan çözümlemesi isteniyor. İmarda yapılacak bir revizoyn ile atıl durumdaki yapıların yıkılara yerine sıra dükkanlar yapılarak eczacılar, optik ve medikal sektörü temsilcilerinin sorununa çözüm bulunabileceği ifade ediliyor. Esnaflar ve sektör temsilcileri, bu alanın ticari alana dönüştürülmesi noktasında Belediye Meclisi'nden destek bekliyor.