Isparta Valisi Memduh Oğuz, Aydoğmuş beldesini ziyareti sırasında kendisinden akülü araç isteyen yürüme engelli Neslihan Turgut'un (45) isteğini yerine getirdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, 8 Haziran'da ziyaret ettiği Aydoğmuş beldesinde yaşayan ve altı aylıkken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu ayaklarını kullanamayan Neslihan Turgut'un akülü araç isteğini yerine getirdi. Vali Oğuz, Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alpay Sarı'nın da katılımıyla, akülü aracı Turgut'a teslim etti.

Vali Oğuz, yaptığı açıklamada, Aydoğmuş beldesini ziyareti sırasında, kalabalıkta gülümsemesi ile fark edilen Turgut'un yüzünden eksik olmayan tebessümünün kendisini çok etkilediğini söyledi. Turgut'un bedensel sorunlarına rağmen yüzündeki tebessümün herkese ders olması gerektiğini ifade eden Vali Oğuz, ''(Senin bu elektriğin Ayadoğmuş kasabasına yeter) dedim, sonra (senin bu gülümsemen Isparta'ya yeter) dedim, ama bu gün başka bir şey daha söylüyorum: Neslihan'ın gülümsemesindeki olumlu elektrik dünyaya yeter'' diye konuştu.

Akülü aracın sadece bir ''materyal'' olduğunu kaydeden Oğuz, Turgut'un her türlü ihtiyacında, devletin devamlı yanında olacağını söyledi.

Hayatının bundan sonra daha iyi olacağını belirten Neslihan Turgut da, ''İsteğimin bu kadar erken gerçekleşeceğini tahmin etmiyordum. İstediğim zaman dışarı çıkıp gezebileceğim, temiz hava alabileceğim'' dedi.

Turgut, büyük hayalini yerine getiren Vali Oğuz'a ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.