Belediye Meclisi'nin 1 daire için 1 otopark yeri gösterilmesi, 135 m2 ve daha büyük dairelerde ise 2 araçlık yer gösterilme zorunluluğu yapı sektöründe olumsuz karşılandı, meslek örgütleri radikal kararda revize istedi.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın aylar öncesinden duyurduğu imarda otopark uygulamasındaki değişiklik Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında görüşülüp, karar altına alındı. İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, inşaat ruhsatı için hazırlanan mimari projelerde 135 m2'ye kadar olan konutlarda 1 daire için 1 araçlık otopark, 135 m2 ve üzerindeki konutlarda 1 daire için 2 araçlık otopark, 200 m2 ve üzerideki konutlarda ise 1 daire için 3 araçlık otopark yeri gösterilmesi karar altında alındı. Karar kapsamında otoparkın da yer altında yapılacak şekilde gösterilmesi istendi.

Belediye Meclisi'nin Isparta tarihinde ilk kez aldığı karar, inşaat sektörünün öncelikli gündem maddesi oldu. Sektör temsilcileri konuyla ilgili seri toplantılar yaparak, görüş, öneri ve itirazlarına ilişkin bir rapor hazırladı. Akdeniz muhabirini edindiği bilgiye göre. Belediye Meclisi'nin inşaat sektörünü yakından ilgilendiren otopark kararıyla ilgilik geçtiğimiz hafta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı Salonu'nda önemli bir toplandı. ITSO ilgili meslek komiteleri, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası tarafından organize edilen toplantıya sektör temsilcileri davet edildi. Yapılan toplantıda Belediye Meclisi'nin aldığı kararlar değerlendirildi ve sektör temsilcilerinin bu yöndeki düşünce, görüş ve istekleri dinlendi. Sektör temsicilcri ile yapılan toplantı sonrasında konuyla ilgili belirlenen 3 maddelik itiraz önceki gün Belediye İmar Komisyonu üyelerine ve Belediye yönetimine iletildi. Meslek örgütü başkan, yönetim kumlu ve temsilcileri tarafından Belediye Meclisi'nin
otopark kararıyla ilgili talep ettiği değişiklikler ve itirazlar şu şekilde:

1) 1 daire için I otopark yeri gösterilmesi karan destekleniyor. Ancak 1 daire için 2 araçlık otopark yeri gösterilmesi uygulamasında 135 m2 olan sınır, 160 m2'ye çekilmesi isteniyor.

2) Sitelerde ve apartmanlarda otopark uygulamasının tamamının yer altında olmasına karşı çıkılıyor, istenen otoparkın yüzde 50'si yeraltında, yüzde 50'si yer üstünde, site bahçesinde gösterilmesi talep ediliyor.

3) İmarda lejanta eklenen otopark kararı uygulamasında mevcut projeler için süre verilmesi talep ediliyor. Sektör örgütü temsilcileri otopark kararının uygulanması için 6 aylık bir süre istiyor.

İmar Komisyonu Üyelerinin, odalardan gelen revize taleplerini değerlendirmeye alacakları ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a aktaracaklarını bildirdikleri belirtildi. Komisyon üyelerinin, odalardan gelen revize taleplerini makul karşıladıkları ve sonucun olumlu olacağı edinilen bilgiler arasında.