Eski milletvekillerine vekillik yolu açıldı. Yaklaşık 20 milletvekili adaylık vizesini kaparken Isparta Milletvekillerinden Recep Özel'de bu şansı yakalayanlar arasında görünüyor.

2007 seçimlerinde liste dışı bırakılan milletvekillerinden bazılarına vekillik yolu açıldı. Başbakan Erdoğan’ın da dile getirdiği “bizden kopmayanları” değerlendireceğiz sözüyle eskilerden birçok milletvekiline yeniden meclis yolu görünmüş bunlardan biri de Isparta Milletvekillerinden Recep Özel olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamaları ve genel merkez komisyonlarının çalışmaları neticesinde yaklaşık 20 milletvekiline yeniden vekillik şansı doğdu. Recep Özel de bu sayı içerisinde yer almayı başarırken  yapılacak genel seçimlerde muhtemel milletvekili adayı olarak gösterileceği edinilen bilgiler arasında. 

Eskilere dönüş heyecanı

2007 seçimlerinde liste dışı kalan 20-30 civarında milletvekilinin, yeniden Meclis’e dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Temayül yoklamalarında birinci çıkan eski Gümüşhane milletvekili Sabri Varan’ın yanı sıra Recep Özel (Isparta), Ramazan Can (Kırıkkale), Erdoğan Özegen (Niğde), M. Ali Bulut (K.Maraş), Mehmet Yüksektepe (Denizli) gibi isimlerin yeniden Meclis vizesi alabileceği belirtiliyor.

AK Parti 4 bin 100 adayı eledi

Genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinden oluşan 4’er kişilik 6 komisyon, çalışmasını pazartesi günü Başbakan Erdoğan’a sunacak. Komisyonlar, önlerine gelen 1600 kişilik listeyi 500-600’e indirecek. Listenin nihai hali, Erdoğan’ın başkanlık yapacağı üst komisyonda şekillenecek.

Mevcut milletvekillerinin durumu da burada ele alınacak. Liste belirleme çalışmaları, YSK’ya teslimin yapılacağı 11 Nisan’da son bulacak. Başbakan, listelere son şeklini verirken bazı bakanlar ve parti yöneticilerini yanına alacak. Bu isimlerin kim olacağı henüz netleşmedi.

www.haberturk.com