Isparta Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârları Birliği yaptığı toplantının ardından pazarların yeniden kurulması ve eski Çarşamba Pazarı"na ise Salı günleri Pazar kurulması mutabakatına vardı.

    Dün açılan pazarda ise esnaflar Pazar sorunundan çok yer sorunlarını dile getirdiler. Yaklaşık 10 gündür devam eden Pazar ve esnaf sorunları dün nihayi karara bağlandı. Bununla beraber pazarlara çıkmak istemen manav esnafı dün Salı Pazarı"nda tekrar tezgâhlarını açtı.

    Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet aydemir ve Esnaf ve Sanatkârları Birlik Başkan vekili Ahmet Tural"ın da hazır bulunduğu toplantıda, esnafların iletişim kopukluğu nedeniyle tezgâhlarını açmadıklarını ancak önceki yapılan toplantı sonrasında bu sorunun da ortadan kalktığını ifade etti.

     Önümüzdeki 1,5 ay içerisinde belediyenin Pazar problemlerini ciddi bir zemin üzerine oturtarak çözüme kavuşturması gerektiğini söyleyen Tural, “belediye ile esnaf arasında yaşanan iletişim kopukluğu nedeniyle esnaflar bir süre pazarlara çıkmama kararı almıştı.

    Ancak önceki gün Belediye Başkanı Hasan Balaman ve Esnaf ve Sanatkârları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından yapılan uzun süreli toplantı akabinde esnafların tekrar pazarlara çıkacağı anlaşmasına varıldı.

    Eski Çarşamba Pazarı"nın Yeni Köy Garajına taşınmasının ardından bundan böyle eski Çarşamba pazarı alanında ise Salı günleri Pazar kurulacak. Bundan bir ay önce tüm mahallelerde devam eden Pazar ise aynı şekilde kurulmaya devam edecek.”

10 mahalleye daha daimi manav Gerçekleştirilen toplantıda pazarlara çıkmamalarından dolayı ruhsatları geri alınan manavcıların da ruhsatlarının geri iade edileceğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, “Pazar konusundaki problemimiz dün itibariyle çözülmüş oldu.

     1 ay önce Isparta"nın hangi mahallesinde Pazar kuruluyorsa bu pazarlar bundan böyle de aynen devam edecek. Önemli bir husus ise Isparta"nın 10 ayrı bölgesinde belirlenecek mahallelere de daimi manavlar konuşlandırılacak.”açıklamasında bulundu.

    Toplantının bitimine yakın Aydemir ve Tural"ın yanına gelen pazarcı esnafı Pazar problemlerinin çözümü kavuştuğu gibi yer problemlerinin de ortadan kaldırılmasını ve yer tahsisi yapılırken, adil şekilde uygulama yapılmasını isteyerek Başkan Yardımcısı aydemir"e taleplerini ilettiler.

YeniExres