Başkan Başdeğirmen’in gündeminde Bolu Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Tanju Özkan’ın açıklamaları vardı.

Tanju Özkan, "Isparta Belediyesi olmasa Düzce Belediyesinin ne kadara başarısız olduğu ortaya çıkacak. Allahtan Isparta var. Düzce Belediye Başkanının en büyük şansı kendisinden daha beceriksiz olan Isparta Belediye Başkanı. Ve Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanıyordu Isparta. Su  1 Liraydı Isparta’da ben bunu hep seçimlerde anlattım. Şimdi Ispartadaki su fiyatlarına bakıverin 5.7 Liraya çıkartmış."İfadelerinde bulundu.

Isparta’da su fiyatlarının 5 Liranın üzerinde olduğunu iddia eden Cumhuriyet Halk Partili Bolu belediye Başkanı Özkan’ı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sert sözlerle yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

‘Bolu Belediye Başkanı O kadar

seviyesiz, kişiliksiz Açıklama Yapmış’

Bolu  Belediye Başkanının açıklamalarını terbiyesizlik olarak nitelendiren Başkan Başdeğirmen, "2019 yılından bu yana içme suyunun fiyatını 1 Liradan, 1 Lira 10 kuruşa dahi çıkarmadık. Bolu"da 5 Lira 62 Kuruş, 3 Lirada okuma parası alıyor. Edepsizliği marifet sananlar, edepli insanları aptal sanırmı" dedi

  Başkan Başdeğirmen: Isparta’da

içme suyu fiyatı 1 TL, Bolu’da 5.62 TL

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,"Orada, mecliste bir tartışma var. Meclis Kürsüsünde konuşma yapıyor. Aralarındaki hadise Düzce Belediyesi ile aralarında bir sürtüşme var. Yahu diyor Düzceliler üzülmesin diyor. Düzce Türkiye’nin en beceriksiz Belediyesiydi. Şimdi birde Isparta çıktı. Ben bir önceki dönemde su paraları 1 Liraydı. MHP’li Belediye başkanı vardı. Şimdi Beceriksiz belediye Başkanı Suyu 5 Lira 70 Kuruş yaptı diyor.

Bu kadar terbiyesiz bir konuşma olmaz. Aslında bunlara cevap vermemem lazım. Ne derler ‘edebim el vermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevaptır edebi elden gidene’. Arkadaşlar bizim içme suyunu biz 1 Liradan 1 lira 10 kuruşa çıkardık mı? 2019’dan buyana beraberiz. 1 Lirada daha hala bizim suyumuz dimi arkadaşlar.

Nerede biz zam yaptık.

Gelelim Boluya 1 ton su kademesiz, kaç ton kullanırsa kullansın 5.62 kuruş Bolu Belediyesinde. Beceriksiz olan Isparta Belediyesi, becerikli olan Bolu Belediyesi arkadaşlar. Bakın burada siyasi düşünmeyin bizi söylüyor hepimizi. Şu parti bu parti demiyor Isparta Belediyesi diyor. Hepimize söylüyor.

Ayrıca okuma bedeli olarak eve gittiğinde yazdığı her pusuladan, ödeme pusulasından 3 Lira’da para alıyor. 1 Ton su kullanırsan 5.62 parası 3 Lirada okuma parası 8.62 kuruş. Birde bunu napmış bunu biliyor musunuz. Her 6 ayda bir tefe tüfeye bağlamış. 6 ayda bir tefeye göre de fiyatlandırma yapıyor. Şimdi bunu söyleyen adam, bunu bize nasıl söyleyebildi, ben bunu merak ediyorum. Edepsizliği Marifet sananlar, edepli İnsanları aptal sanırmış. Bilgisizlik üzerine inşa edilmiş söylemlerini bu kişinin siyasetçinin kaderi deyip ben üzerime alabilirdi. İçime atabilirdim ancak kamuoyunu yanıltan bilgiler olduğu için bunu da açıklama gereği hissettim 

 
Bolu nere Isparta nere… Acaba bu vatandaş Isparta’ya hiç gelmiş mi? Videoyu izledikten sonra Bolu’da birçok insanla konuştum.  İçerledim ben buna Bolu’daki bir çok insanla konuştum.  Bu başkanla ilgili o kadar şeyler söylediler ki inanın ben bunları size söyleyemem.

Bu arada CHP Grup Sözcüsü Hasan Karaca, Bolu Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özkan’ın açıklamalarının yanlış olduğunu söyledi.

Hasan Karaca konuşmasında "Tabiki su fiyatıyla ilgili böyle bir fiyat belirterek cevap verdiyse bu yanlış. Bunu neye göre yaptığı veya konunun oraya nasıl geldiğini nasıl konuştuğunu bilmiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Isparta’da yoğun kar yağışı sonrası yaşananları Uğur Dündar’a yazdığı mektupla gündeme gelen İyi Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu’na da yanıt veren Başkan Başdeğirmen,  “Çamur atma. Önce o çamur senin eline yapışacaktır. Gerçi yapıştı ama hala üzerine sürüyor. Bende aynı şekilde mektup yazdım. İnşallah yayınlar” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bir tane arkadaş daha önceden 2019’daki beraber seçime girdiğimiz Belediye Başkanlığından bir arkadaşımız mektup yazmış Uğur Dündar’a.  Birçok şey yazmışta lüzumsuz ama onun içinde şunu söylemiş. Isparta’da 30-40 cm kar olmasına rağmen Belediye Başkanı Talimat vermiş. Kar bitesiye kadar kürümeye başlamayın.  Bunun doğruluğunu içinizde söyleyebilecek bir arkadaş var mı. Hangi partili olursa olsun. Bu söylenen sözün doğruluğunu söyleyebilecek bir arkadaşımız var mı. 40 santim kar olana kadara biz iş makinelerini çalıştırmamışız. Ondan sonra tabii sokaklarda 40 santim kar olunca temizlenmesinde mümkün olmamış. Bu kadar basit, bu kadar gereksiz, böyle bir şey nasıl söylenebilir. Yani birine çamur atmak isteyebilirsin. Bakın Bir atasözü var. Birine çamur atmadan önce çok düşün. Öncelikle çamur senin eline yapışacaktır demiş. Atalarımız bunu söylemiş bizim.  Birine çamur atacaksan önce çok iyi düşün. Attığın çamur önce senin eline yapışacak. Yav eline yapışan çamur o kadar çok oldu ki. Yüzüne, gözüne her yerine sürdü hala gereksiz şeyler konuşuyor. Okudum vallahi şaşırdım. Şimdi bu yazıyı gazetesinde paylaşan kişide Uğur Dündar. Yani yılların araştırmacı Gazetecisi… Alttaki sağlamlığı olmadan altı dolumu boş mu bilmeden Hiçbir şeyine dokunmadan tamamen bir mektubu burada yayınlaması kadar abezle iştigal olamaz. Bende ne yaptım. Bende tuttum aynı şekilde mektup yazdım Sayın Uğur Dündar’a. Bende buradaki olayları kendisine anlattım. İnşallah oda benim mektubumu yayınlar" dedi