Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bilim insanlarının yaptığı projelerin ülke tekonolojisine, sosyal gelişmesine katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Gazeteciler Rektör Prof. Dr. İbicioğlu'nu ziyaret etti. İbicioğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Isparta ile bütünleşen bir üniversite yolunda adım atacaklarını kaydetti. 1997 yılından itibaren Isparta'da bulunduğunu ve son olarak da SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptığını söyleyen İbicioğlu, Isparta'yı ve üniversitesi çok iyi bildiğini belirtti.

SDÜ'nün şehirle bütünleşme sürecini hız kazandıracaklarını anlatan İbicioğlu, üniversite ile Isparta'yı bütünleştiren çalışmalar içinde yer alacaklarını belirtti.
 

SDÜ'lü bilim insanlarının şehrin gelişmesine katkı sağlayacağını dile getiren İbicioğlu, ''Bilim insanlarının yaptıkları bilimsel çalışmalar, araştırmalar ülkenin teknolojisine, sosyal gelişmesine katkı sağlamalı, aksi takdirde kimse bu çalışmalardan yarar göremez'' dedi.
 

Isparta'nın markasının da oluşması gerektiğini ifade eden İbicioğlu, dekanlık görevi içinde de iş adamlarına yakın çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
Basın mensupları, İbicioğlu'dan sonra Rektör Yardımcılığı görevine atanan SDÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer'i ziyaret etti.
 

Tamer de, Tıp Fakültesi'nde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Üniversiteye yeni bir heyecan getirmek için burada olduklarını aktaran Tamer, Isparta'ya faydalı olacaklarını inandıklarını kaydetti. İleriye dönük projelerini istişare ederek hayata geçireceklerini belirten Tamer, hastanedeki eksiklikleri gidereceklerini, yoğun bakım ünitesini genişleteceklerini bildirdi.
 

Tıp Fakültesi bünyesinde Fizik Tedavi Nöroloji Rehabilitasyon Merkezi açmayı planladıklarını aktaran Tamer, yanık tedavi ünitesi açılması, ameliyathanenin genişletilmesi gibi çalışmaların da bulunduğunu aktardı.