Hatay merkezli Kral Künefe, Isparta’da 5 yıldır hizmet veriyor. İşletmeci Mahmut Gürkan, Isparta halkının ilgisine teşekkür etti.

Hatay’ın meşhur tatlısı künefe, Kral Künefe sayesinde 5 yıldır ayağımıza kadar geliyor. 5 yıldır Endüstri Meslek Lisesi karşısında hizmet veren Kral Künefe, Isparta halkının ilgi ve alakasından oldukça memnun. Kral Künefe, ikinci şubesini Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi’nde açmak istiyor.

Kral Künefe İşletmecisi Mahmut Gürkan, Isparta’da 4 yılı tamamlayıp, 5. yıl içerisinde olmaktan çok mutlu olduklarını söledi. Kral Künefe’nin 20 yıllık bir işletme olduğunun altını çizen Gürkan, şu bilgiyi verdi: 

ANTALYA, ISPARTA VE DENİZLİ

“Kral Künefe Hatay’da büyük abilerimizin oluşturduğu bir marka. Yavaş yavaş Türkiye’ye açıldı. İlk önce Antalya’ya geldi. 12 yıldır orada. Ondan sonra da Isparta’dayız. Bize ait Antalya, Isparta ve Denizli şubemiz var. İzmir’de de kuzenlerimizin açtığı bir mağazamız var. 4 yıldır Isparta’da aynı yerde hizmet veriyoruz. 

BU İŞİN SIRRI USTALIK

Kral Künefe’nin farkı kaliteli malzeme kullanmasıdır. Hatay’da tek noktadan yapılıp, tek noktadan dağıtılıyor. Bu işin sırrı peynir ve ustalık. Ustalarımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Gençler yetişiyor. Önce kanadıf dökmesini öğreniyor sonra yavaş yavaş bu işin ustası oluyor. İçinde peynir ve süt olması nedeniyle şeker oranını etkiliyor. 

ŞOKLANMIŞ KÜNEFEYE DİKKAT

Bu konuda fabrikasyona geçen firmalar var. Tek porsiyonluk ürünlerini pide dükkanlarına satıyorlar. Biz el yapımı olarak müşterimize sunuyoruz. Şoklanmışın lezzeti ile bunun lezzeti hemen anlaşılıyor. Pideciler yapıyor, şerbet kıvamını tutturamıyor, yağı yakıyor ya da yağı çiğ bırakıyor. Kalitesiz peynir kullanıyorlar. Isparta halkı Kral Künefe’yi çok sevdi. Isparta’dan çok memnunuz. 

2.ŞUBE HEDEFİ YENİ ŞEHİRDE

Isparta küçük bir şehir. Şu anda ikinci bir şube düşünmüyoruz. Ama şehir büyüdükçe hizmeti karşılayamadığımız noktada ikinci bir şubeyi açacağız. Yeni Otogar yapıldıktan sonra ikinci şubeyi orada açmayı planlıyoruz. Çünkü orası yeni bir şehir olacak.”