Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası TOÇBİR-SEN Isparta Şubesi hafta sonu Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.  Mevcut başkan Kuddusi Uranlı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.


Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası TOÇBİR-SEN Isparta Şubesi hafta sonu Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Öz Orman-İş Sendikası Bölge Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Süleyman Atasoy, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen  genel kurul sonrası mevcut başkan Kuddusi Uranlı güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, M.Abdülkadir Taşer, Niyazi Bayrak, Özkan Telli, Mehmet Kobuk, Ömer Cebeci ve Emin Demir de Yönetim Kurulu Üyeleri  olarak  belirlendi. Başkan Uranlı TOÇ-BİRSEN Yönetimi ve üyeleri ile 900 kişilik büyük bir aile olduklarını belirten konuşmasında şu sözlere yer verdi:’’
Sayın Genel Başkanım, Başkan Yardımcım, Sayın Müdürlerim, Isparta TOÇ-BİRSEN Şubemizin Kıymetli Üyeleri, Değerli Basın Mensupları, 30No’lu Isparta TOÇ-BİRSEN Şubemizin 3.  Olağan Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmamama başlamak istiyorum.

Geçtiğimiz 4 yıllık dönemde Şube Başkanı olarak görev yaptım.  7 Kişilik Şube Genel Yönetim Kurulu Olarak üyelerimizin yararına olabilecek her türlü çalışmaları imkânlarımız ölçüsünde ve gücümüzün yettiğince yapmaya çalıştık.

Önümüzdeki 4 yıllık dönemde siz değerli üyelerimizin teveccühü ile seçilirsek eğer üzerinde çalışmayı planladığımız konulardan bahsedeceğim.

1-İşyeri ziyaretleri daha sık yapılarak sorunları yerinde ve birinci ağızdan dinlenecektir.

2-İşyeri temsilcilerimizi, bulunduğu işyerinin sendika başkanları olarak görüyoruz. Bu nedenle üyelerimiz tarafından bize iletilmek istenen konular yazılı olarak işyeri temsilcileri kanalıyla bize ulaştırılacak ve konu hakkında gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra ilgiliye dönülecektir.

3-Lisans tamamlama konusu gündemden düşürülmeyecek.                                                                                                                                                                                       

4-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Sağlık hizmetleri sınıfında çalışan Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni üyelerimizin son dönemlerdeki özlük haklarındaki kayıpların giderilmesi için gerekli girişimler yapılacak.

5-Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Teknik hizmetler sınıfı mensubu Mühendis, Tekniker ve Teknisyenlerin3 aylık arazi çıkış ücretlerinin tam olarak ve maaşa eklenmesi için gerekli girişimler yapılacak.

6-Tarım ve Orman çalışanlarına giyim yardımı adı altında verilen sembolik paraların ihtiyacı karşılayacak düzeye çıkarılması için gerekli çalışmalar yapılacak.

7- Orman Bölgelerde çalışan arkadaşların yangın tazminat oranlarındaki dengesizliklerin makul ve mantıklı olarak dağıtılmasının takipçisi olacağız.

8- Orman, Milli parklar, tarım çalışanları bakanlığımızın ait olduğu tesislerden ayrım yapılmadan yararlandırılması için girişimlerde bulanacağız.

9-Tatil yöresi ve turistik beldelerde tesislerden genel merkezimizce anlaşmalı tesis taleplerinin yapılması için girişimlerde bulunacağız.

10-Geçmiş dönemlerde Isparta MEMUR-SEN ailesi olarak yapılan konut kooperatifinin yenilerinin yapılması için TOÇ BİR-SEN olarak üzerimize düşeni yapacağız.

11-Ankara da Genel merkezimize ait misafirhane yapılması için talepte bulunacağız.

12-15 Temmuz 2016 günü gerek tarım gerek orman çalışanlarımızın ilk dakikadan itibaren gösterdiği, ilgi, alaka ve dik duruşundan, hızlı organize oluşundan ötürü ve demokrasi nöbetlerine katılımın çokluğundan göstermiş olduğunuz özveriden dolayı minnettar olduğumuzu ifade ederek huzurunuzda her bir üyemize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

13-Orman muhafaza memurları, mühendis, tekniker, büro memurlarının personel sayılarının yetersizliğinden kaynaklanan sorunların çözümünün takipçisi olacağız.

14-Fazla mesai ücretlerinin yetersiz kaldığı, üyelerimizin emeğinin karşılığını alması adına miktarların artırılması yönünde girişimlerde bulanacağız.

15- Orman teşkilatında çalışan personelin, hak ettiği ve teşkilatımızın yararına olan unvan değişikliği sınavının açılması ve sonuçlandırılmasının takipçisi olacağız.

16-Son olarak olmaz iyi olurlarımız!!  Orman teşkilatında, üyelerimizin aile ve sosyal hayatlarının, düzenlerinin bozulmaması, göçebe hayatına son verilmesi için rotasyonun kaldırılması için ekibim ve ben bizzat takipçisi olacağız.

17-Memur şoförlerimizin de her araziye çıkışlarında tayin bedeli almaları için girişimde bulanacağız

18-Emeklilikte memur maaşlarının aşırı düşmesi her birimizi üzmekte, bu konuya acilen çözüm bulunması, ülkemizin bütçesine göre kademe ve göstergelerin yapılandırılması için çalışmalarda bulanacağız.

19-Tarımda çalışan tüm personele veteriner hekim, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi, teknikeri teknisyen ayırımı yapılmadan kontrol tazminatı verilmesinin takipçisi olacağız.

20-Fiili hizmet (yıpranma) tazminatının hem orman hem de tarım çalışanlarına verilmesi için girişimde bulanacağız.

Önümüzdeki dönemde Kurum müdürleri ile işbirliği içerisinde üyelerimizin Ekonomik, Sosyal ve Fiziki şartlarını mümkün olan en refah seviyeye getirebilmek temel ilkemiz olacak ve tüm şube yönetim kurulu ve diğer kurulların asil ve yedek üyeleri olarak 30 kişi tam kadro çalışacağız. 

TOÇ-BİRSEN Yönetimi ve üyeleri biz 900 kişilik büyük bir aileyiz. Bu nedenle özellikle eleştirilerinizin yapıcı bir üslupla olması, birde gayretlerimiz sonucu elde ettiğimiz kazanımlarımıza da kayıtsız kalınmaması bize çalışma şevki verecektir.’’ /Elif AKGÜL