Elektrik öğretmeni olarak 10 yıl görev  yaptıktan sonra serbest çalışmaya başladığını ve teşkilata başkan olduğunu ifade ederek,’’ Bu yıl 26.senem, Allah kısmet etti 26 sene başkanlık ettim.Görev yaptığım bu 26 sene süresince de üyelerime her yıl Ramazan ayında iftar yemeği verdim.

İnşallah Allah kısmet eder,önümüzdeki yıllarda da bu geleneğimizi devam ettiririz’’  diyen Oda Başkanı Abdullah Kaya, İftar yemeğine katılan konuklar için yaptığı teşekkür konuşmasında üyelerine  ve köy statüsünden mücavir alan içerisine giren köylere iki ayrı önemli konuda  müjde verdi. Oda Başkanı Kaya, iftar sonrasında konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  ‘’Bilindiği gibi bir torba yasa çıktı. Bu torba yasada elektrikçileri ve esnaf teşkilatlarını ilgilendiren konular var.

Esnaf teşkilatı olarak bizi iki konu ilgilendiriyor. Birincisi üyelerimizi ilgilendiren yapılandırma. Şimdiye karda aidatlarını ödememiş üyelerimizden faizlerle birlikte tahsilat yapılıyordu ama şimdi Temmuz ayı sonuna kadar eğer müracaat edilirse faiz alınmaksızın ve belli taksitlere bölünerek yapılandırma yapılıyor.İkincisi ise mücavir alan içine giren şehirlerdeki ruhsatsız yapılar için abonelik imkanı .  Isparta’da mücavir alan içerisine giren beş köy var.

Köy statüsündeyken yapılan bina abone olamadan statü olarak mücavir alan içerisine,yani Isparta’ya dahil ediliyor.Kent için zorunlu olan projelendirme ve  ruhsatları  olmadığı için de şehrin içinde sayılan  o yapılar şu anda kayıtsız ve görülmüyor.

Bunların elektrik abonesi yapılabilmesi için ruhsatının olması lazım.Köylerdeki statü şudur, İl Özel İdare’den gelen mühendis yapıyı inceler binaya fen ve sağlık kurallarına uygun raporu verir,ondan sonra abone olur.Ama bunlar köy olduğu için bu şekilde daha bitmeden statü içine girmişler.TEDAŞ ruhsat ve proje istiyor,belediye yeniden ruhsat almaları gerektiğini söylüyor.

Yapılan inşaata nasıl ruhsat alacaksınız,yapılmış.Valilik,Belediye ve TEDAŞ’ı bu konuda bir türlü uzlaştıramadık.Ama şimdi bütün yapılar resmileşeceği için,tahmin ediyorum önümüzdeki bir ay içerisinde  abonelik sorunları tamamen ortadan kalkacak’’ dedi.Başkan Kaya ayrıca nitelik  bakımından Türkiye’de iddialı bir noktada olduklarını vurgulayarak,’’Göreve geldiğim ilk günle bugünkü durumu karşılaştırdığımda odamız  üyelerinin  genel olarak mesleki seviyelerinin yükselmesi  ve kültürlerinin artması beni gerçekten çok onurlandırıyor.Hele hele diğer illerdeki odalarla,kendi odamdaki meslektaşlarımı kıyasladığım zaman ayrı bir onur duyuyorum.Bırakın diğer illeri komşu illerimizle aynı  işletmeye bağlı olduğumuz Burdur ve Antalya’da bile elektrikçilerin çok sahipli olduğu söylenemez.Biz burada  kendi lehlerine kararlar vererek ,elektrikçileri tamamen kontrol altına aldık.Kaliteli hizmet vererek,kazançlarını daha da artırdık.TEDAŞ ‘la çok iyi ilişkiler içindeyiz.

Elektrik işleri yönetmeliğinde  bahsedilen bütün teknik konular için TEDAŞ’ı ben zorluyorum.Şu kriterleri üyelerimin yerine getirmesi lazım yoksa siz sorumlusunuz diyorum.Böylelikle benim arkadaşlarım şu anda  Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler en  iyi tesisatı yapıyorlar.Örneğin Antalya’da sen Ispartalı mısın ? Senin işini kontrol etmeye gerek yok ana fikri oluşmuş. Isparta bu konuda gerçekten çok ileride. Yönetimdeki arkadaşlarımın da  bu konuda bana çok yardımı oluyor. Dolayısıyla inşallah Allah bu günleri bizlere tekrar nasip eder.Organizede eksiğimiz,kusurumuz olduysa af edile.


AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım’ın da katıldığı,aynı zamanda merkez oda başkanlarının hemen hepsinin bulunduğu iftar  buluşması için Başkan Kaya ‘’ Esnaf Odaları Birliği çatısı altında bir kuruluşuz.Her meslek grubu,diğer meslek grubuna ilgilendiği kısımlarda yardımcı olur.Odalar arasında dayanışma var’’ açıklamasında bulunurken,   Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural başta olmak üzere,Kahveciler Odası,Tuhafiyeciler Odası ,Terziler Odası , Sıhhi Tesisatçılar Odası gibi tüm oda başkanları bu iftar buluşmasında bir araya gelerek,önemli bir birlik beraberlik mesajı verdiler ve Odalar arasında bir dayanışma örneği sergilediler.Elif AKGÜL