Isparta Valisi Şemsettin Uzun: “Vatandaşlara iş imkanı açalım”

 

Eğirdir"in Serpil köyü kültür mantarı üretiminde başarı sağladı. Geçtiğimiz yıl kültür mantarı üretimi için kurulan 13 tesiste başarı sağlandı.Eğirdir"in Serpil" köyünü ziyaret eden Vali Şemsettin Uzun, Serpil köyünde bulunan vatandaşlara Özel İdarenin bütçesinden destek sağladıklarını ve her zamanda sağlayacaklarını dile getirdi.

 

Serpil Köyü ziyaretinde incelemelerde bulunan Uzun, köylü vatandaşların ürettikleri mantarlara ilişkin “Peki ürünlerimizi satabilecek miyiz? Satabilirsek tesisleri artıralım. İnsanlarımıza iş imkanı çıksın. Kış ayları boş geçmesin” dedi.

 

Tesislerin kurulması için 220 milyar lira harcandığını, bunun da 80 milyar lirasının Özel İdare tarafından karşılandığını ve Freshman şirketinin hammaddeyi üreticiye sağladığını belirten yetkililer, mantar üretim süreçleri konusunda üreticileri bilgilendirdikleri söylediler. Yetkililer 100 m2"lik bir alandan, iki ayda 5 milyar lira kar yapıldığını, 70 günde hasat döneminin tamamlandığını dile getirdiler.

 

Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, pazarlamada başarı sağlandığı takdirde diğer köylere de tesis kurulacağını belirterek “İlerleyen zamanlarda konserve tesisleri de kuracağız. Köylülerimiz çok çalışkan. Onlar için istihdam ve gelir alanları yaratacağız. Tarım kesiminin çalışma süresini 9 aydan daha fazlaya çıkarmaya çalışıyoruz. Sanayie yakın ürünler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Vali Uzun"da elmanın yanında kış aylarında ek gelir olarak mantarın üretiminin önemli olduğunu belirterek ”Kadınlarımız çok başarılı ve çalışkan. Ispartalı artık et yerine mantar yemeli. Türkiye"de Avrupa"daki gibi mantar yeme alışkanlığı getirilmeli” dedi.

 

Serpil Köyü Muhtarı Bayram Akgül"de köy halkına teşekkür ”Kendimizle ne kadar övünsek azdır. Çok çalışkan köylerden biriyiz. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Her çalışmamızda destek veriyoruz. Sayın Kaymakamımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz. Sürekli köylerimizde. Köy olarak yeniliklere açığız. Fidancılık kooperatifi kuruldu. Mutlaka başarılı olacağız. Kültür mantarında başarı olduk. Satışı başarabilirsek, üretimde hiçbir sıkıntımız yok” dedi.