Yeni Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Isparta genelinde eğitim alanında mevcut durumu tespit edip, aksayan yönleri periyodik bir plan dahilinde gidermeye çalışacaklarını bildirdi.
Caner, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamasının gerçekleştiğini belirterek, ''Türkiye'mizin en güzel, en nadide ve gülleriyle neşrettiği kokular şehri Isparta'da görev yapmak benim için en büyük mutluluktur'' dedi.
Isparta'daki eğitim seviyesini daha da yukarıya taşımak için günün koşullarına göre yeni stratejiler belirleyeceklerini ifade eden Caner, çocuklara ve gençlere iyi bir gelecek hazırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Bu durumun iyi bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Caner, başarılı olmak için veli, öğretmen ve öğrenci bağının önemine dikkati çekti.
Caner, öğrencilerin dersleri sevmesi konusunda yüzde 30 öğretmen, yüzde 70 veli ve çevre etkenlerinin etkili olduğunu belirterek, velilerin çocuklarına iyi bir çalışma ortamı hazırlamalarının ve onlarla ilgilenmelerinin, öğretmenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştıracağını kaydetti.
Öğretmenlerin ''eğitimde başarının anahtarı'' olduğuna işaret eden Caner, öğretmenlerden, öğrencilerin olumlu davranışlarını ön plana çıkararak onların duygu ve düşüncelerini önemsemelerini ve onların değerli olduklarını hissettirmelerini istedi. Caner, öğretmenlere özellikle disiplin kavramında pozitif bir düşünce anlayışını geliştirmelerini önerdi.
Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Caner, açıklamasında, ''Önünüze hedefler koyun, o hedeflere ulaşmak için hayal dünyanızı geniş tutunuz. Unutmayınız ki, gelecekte Türkiye'yi yönlendirecek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya sizler yetkin olacaksınız'' dedi.
Caner, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için teknolojinin takip ettiği bir yapı değil, yapının takip ettiği bir teknolojik pratikten hareket edeceklerini vurgulayarak, Isparta'da stratejik plan çerçevesinde beş yıllık hedefler belirleyeceklerini ve bakanlığın yeniden yapılanma anlayışından hareketle başarıyı sağlamak için bütün il ve ilçe yönetimlerinde performans kriterlerini esas alacaklarını belirtti.
Caner, açıklamasında şu ifadele yer verdi:
''Isparta'mızın merkezinden başlamak üzere en ücra köyüne kadar eğitim alanında mevcut durumu tespit edip aksayan yönleri periyodik bir plan dahilinde gidermeye çalışacağız. Nerede bir çocuğumuz ve her ne sebeple olursa olsun okula gitmekten mahrumsa, okula gidemiyorsa veya gönderilmiyorsa sorumlusu biziz ve o vebali üstleniyoruz. Bu gibi durumlarda bizi haberdar etmenizi istirham ediyoruz. Isparta'mızın eğitim alanındaki yerini Türkiye genelinde en üst sıralara taşımak için geliniz sürece dahil olunuz, birlikte çalışalım, karar mekanizmasını birlikte oluşturalım.''