Haber32 Köşe Yazarı Muhammet ÖLMEZ yazdı. ​Yüce Divan mı? Yüce Vicdan mı?

Geçtiğimiz hafta TBMM’de kurulan 17 ve 25 Aralık olaylarını araştıran komisyon konuda adı geçen bakanlarla ilgili Yüce Divan’a gönderilmeleri konusunda ret kararı verdi.  Tabii komisyonun ret kararı vermesi bu konunun Meclis’in gündemine gelmeyeceği anlamı taşımaz. Bu konu Meclis’in gündemine gelecek ve oradan 276 Milletvekili evet bu Bakanlar Yüce Divan’a gitmelidir derse bu bakanlar Yüce Divanda yargılanacaklar. Fakat ben Meclis ’de böyle bir iradenin olduğu konusunda iyimser değilim.
 
Büyük ihtimalle Meclis’tede bu konu ret edilecek. Muhalefetin zaten 276 oyu bulması mümkün değil. Aslında bu Bakanların mutlaka Yüce Divan’a gitmeleri gerekirdi.  Eğer bunlar bu yolsuzluk ve rüşvet işine bulaşmamışlarsa zaten oradan aklanıp geleceklerdi. Komisyonun verdiği bu kararını ben doğru bulmuyorum.
 
Meclis’te oluşturulan Komisyon Ret kararı verdikten sonra Komisyon üyesi bir Ak Partili vekil ben konuyla ilgili yeterince delil göremedim demiş. Komisyona gelen bilgileri ve belgeleri gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, ağızları var konuşmuyorlar. Durum böyle olunca o vekilin ve o komisyonda ki vekillerin görmemesi normaldir. Bu Komisyonun yaptığı bu araştırma zaten kamuoyuyla hiç paylaşılmadı. Hep oradan buradan kulaktan dolma bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.
 
Bende Komisyon bu konuya ret kararı verdikten sonra bu geçen yıl yayınlanan bakanların tapelerini yeniden baştan sona dinledim. Ben bu tapelerin montaj olduğuna inanmıyorum. Bunlar bana göre kesin ve net. Nerden buldun da dinledin diyenler olabilir? Bunlar internette, facebook’ta var. İsteyen oralardan bulup dinleyebilir. Benim vicdanımda bu bakanlar aklanmadı. Evet, onlar hukuken aklanabilir ama Vicdanlarda aklanmaları lazım önce.
 
Eğer Meclis’ten de bu bakanlarla ilgili Yüce Divan kararı çıkmazsa artık Ak Parti ‘Kimsesizlerin kimi’ , ‘Mazlumların Sesi’ olamaz! Ne olur? ‘İdeolojisi bozulmuş’ sıradan bir siyasi hareket olur. Geçmişte hep böyle olaylar olmuştur hepimiz gördük yaşadık! Geçmişi unutmamak lazım oradan ders çıkarmak lazım, zaman çok geç olmadan!
 
Kalın Sağlıcakla.