Isparta'da Anadolu mahallesinde bir araç bir anda yüksek devir alarak kara duman atmaya başladı. Halk arasında ambele olarak tabir edilen bu durumda kimse ne olduğunu tam olarak anlayamadı. Sürücü o anlarda çaresiz kaldı.  

Mina Optik'te Anneler Gününe Özel İkinci Güneş Gözlüğü 1 Lira Mina Optik'te Anneler Gününe Özel İkinci Güneş Gözlüğü 1 Lira

Asıl adı Diesel Runaway" olarak da adlandırılan bu sorun, dizel araçların kendiliğinden yüksek devirde çalışmaya başlaması ve kara duman atmaya neden olmasıyla kendini gösterir. Araç sahipleri için hem maddi hem de güvenlik açısından büyük bir tehlike oluşturan bu sorunun nedenleri arasında aşırı yağ tüketimi, hava kaçağı, yanlış yakıt kullanımı ve bakım eksiklikleri bulunmaktadır. Ambele olarak bilinen bu sorunun yaşanmaması için araç sahiplerine düşen sorumluluk, araçlarını düzenli olarak bakıma götürmek ve gerekli önlemleri alarak dizel araçlarını uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanmaktır. Aksi takdirde, bu tür sorunlar hem çevre kirliliğine yol açabilir hem de araç sahipleri için büyük bir risk oluşturabilir.