Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Gıda ürünlerinde artan fiyatlar vatandaşlarımızı olumsuz etkilerken mahalle bakkallarına veresiye yazdırmak için talep artıyor. Vatandaşların en çok veresiye yazdırmak istediği ürünler gıda ürünleri oluyor. Isparta’da bazı mahalle bakkalları eski bir gelenek olan veresiye defterini rafa kaldırdı.

Veresiye defterini kalkmasını iki sebebe bağlayan bakkal esnafı Rahmi Karakoç, gıda ve diğer ürünlere ay içerisinde zam geldiği için zararlı çıkıyoruz dedi.

Son 6 aydır kentte veresiyeye olan talebin arttığını belirten Karakoç; “Birçok kişi veresiye soruyor. Özellikle gıda ürünlerinde veresiye yazdırma talebi daha fazladır. Örnek olarak 100 kişi geliyorsa bunun 10 tanesi veresiye soruyor. Fakat tabi bir de gurur yüzünden söyleyemeyen vatandaşlar da var.

Şuan Isparta’da veresiye yazmak çok zordur. Esnaf olarak yazdığımız veresiye ay içerisinde ürünlere zam geldiği için bizi zora sokuyor. Biz esnaf olarak yine vatandaşa yardım ediyoruz. Veresiye olarak veriyoruz. Ama çok kısa bir süreliğine olabiliyor. Diğer türlü bir ürün üzerinde belirli bir ay geçtiği zaman biz yazdığımız o üründen kar edemeyiz.

Veresiye soran vatandaşlar ilk başta sigarada sorulmaya başlandı. Daha sonra diğer gıda ürünleriyle devam etti. En son olarak da ekmeği bile veresiye soran var. Ekmek gibi ürünleri yazıyoruz. Hatta ücret almadan veriyoruz. Ama diğer ürünlerde veresiye yazamıyoruz” dedi.