TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Sosyal medya üzerinde pek çok kişinin farkına vardığı bu ilginç durum, berberlerin müşterileriyle kurduğu özel ilişkiler ve kişiselleştirilmiş hizmet anlayışıyla açıklanıyor.

Isparta'da 31 yıldır berberlik yapan Yusuf Toptaş, 12 yaşında mesleğe başladığını ve 26 yıldır müşterisi olduğunu ve bu müşterilerin bir kez bile berberini değiştirmediğini belirtti. Toptaş; “Müşterilerimizle sürekli bir iletişim içindeyiz.

Bu iletişim bizde zamanla müşterilerimizle arkadaşlığa dönüşüyor. Bazı müşterilerimiz var ki bizden randevu alarak geliyor.  Biz de acil bir durum olduğunda saat kaç olursa olsun müşterilerimizin işini görmek amacıyla gerekirse  geç saatlerde dükkan açıp işini görüyoruz. Bu tarz ilişkiler bizim müşterilerle olan bağımızı kuvvetlendiriyor.

Berberlerin bu kadar uzun yıllar müşterilerinin olması çok normal bir şeydir. Bu uzun yıllar aynı şekilde berberlik mesleğinde de var. Burada 17 yıldır beraber çalıştığım berberler var. Bizim işletmemizde en son giren arkadaşım burada 7 yıllıktır. Dedi.

Isparta’da bir diğer berber olan Hüseyin Gedik ise ; “Berberlikte çalışıp kalfa olduktan bu yana 20 yıldır müşterim var. Berberler traş yaparken müşterileri ile sürekli diyalog içerisinde olur. Bu diyalog zamanla arkadaşlığa dönüşür. Berberlerin bu kadar uzun süreli müşteri ilişkilerine sahip olmalarının nedenlerinden biri, samimi arkadaşlıklar kurmalarıdır.” Dedi.

Erkeklerin bıyıkların ilk çıktığı dönemden başlayarak uzun yıllara başlayan özel dostluk zamanla kuvvetleniyor.

Berberlerin bu kadar uzun yıllar müşterisinin olmasının çok normal bir şey olduğunu belirten esnaflar, Uzun yıllar çalışmasının sırrını 2 sebebe bağlıyor. Buna göre en önemli sebebi berberlerin uzun süre çalıştığı müşterisiyle arkadaş olması ve aynı zamanda, kaliteli hizmet sunma ve müşteri taleplerine uygun kesim yapmak da uzun yıllar aynı müşteri ile çalışmayı sağlıyor.

Sedat Cican - Haber32