Isparta'da et ve özellikle sakatat ürünlerine büyük bir zam geldi. İşletme sahibi Murat Akduman, et fiyatlarının önemli ölçüde arttığını açıkladı. Özellikle sakatat ürünlerindeki artışın dikkat çekici olduğunu belirten Akduman, fiyatlar hakkında detay vermek istemese de bazı fiyatları paylaştı.

Akduman, "Son dönemde et fiyatlarındaki artış ciddi bir sorun haline geldi. Sakatat ürünlerindeki zamların en fazla hissedildiği şu dönemde, ciğer 240 liradan 270 liraya, işkembe 75 liradan bu rakamlara yükseldi. Ayrıca kuşbaşı et fiyatı 370 liraya ulaştı. Dana dürüm 345 lira, dana parça et 350 lira, kuzu kol 275 lira ve kuzu kaburga 270 lira seviyelerine çıkmış durumda" dedi.

Tavuk eti fiyatlarında da belirgin bir artış görülüyor. Buna göre bütün tavuk eti 75 lira, göğüs eti 140 lira ve kanat eti 150 lira olarak belirlenmiş.

Akduman, "Esnaf olarak fiyatları belirlemekte zorlanıyoruz ve bu nedenle detaylı fiyatları paylaşmak istemiyoruz. Ancak, et fiyatlarındaki artışın piyasa koşullarından kaynaklandığını söyleyebilirim. Bu zamlar hem işletmecileri hem de tüketicileri olumsuz etkiliyor" dedi.

İmam Hatip Ortaokuluna 5. Sınıflar için sınavla öğrenci alınacak İmam Hatip Ortaokuluna 5. Sınıflar için sınavla öğrenci alınacak

Haber/ Ali Rıza Cesur