Turanlı, Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Isparta genelinde toplam 11.369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirildiğini ve uygulama üzerinden 1400 ihbar yapıldığını söyleyerek, 841 asıllı olaya müdahale edildiğini belirtti.

“Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kadın kooperatifi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir politika belgesi olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı” kapsamında Isparta’da önümüzdeki 4 yıl boyunca belirlenmiş hedef, strateji, faaliyetler ve bu faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu kurum kuruluşlarına yönelik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu, “Şiddete Sıfır Tolerans” hedefinin gerçekleştirebilmesi için her türlü faaliyetin il genelinde yürütüldüğünü belirterek kadına yönelik şiddeti en aza indirebilmenin sadece kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmasıyla mümkün olamayacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, polise ulaşan olaylar bazında Isparta’da yaşanan kadına yönelik şiddet ve kadın mağduru olan diğer asayiş olayları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Turanlı, Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Isparta genelinde toplam 11.369 kadın tarafından akıllı telefonlara indirildiğini ve uygulama üzerinden 1400 ihbar yapıldığını söyleyerek 841 asıllı olaya müdahale edildiğini belirtti. Dolandırıcılık olaylarında kadın mağdur sayısının geçmiş yıllara oranla yüzde 71 oranında artığına dikkat çeken Turanlı bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine ağırlık verildiğini kaydetti.

Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü


 
Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün  ise yaptığı sunumda Kadın Konuk Evi projesi ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) kadın bağımlıların rehabilite çalışmalarında kullanabilmeleri için inşa etmeyi planladıkları proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.