Isparta’da 10 yıldır şarküteri dükkanı işleten Saadettin Özgül, kahvaltılık ürünlerin fiyatlarında artış olduğu için vatandaşların artık gram gram kahvaltılık ürünleri aldığını ifade etti.

Isparta’da kahvaltıların olmazsa olmazı olan peynir ve zeytin ürünlerini vatandaşların sofralarından eksik etmediğini söyleyen Özgül, bu ürünlerin vatandaşlar tarafından eskisi gibi kilo ile değil ihtiyaca göre gram şeklinde alınmaya başlandığını belirtti.

6 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi Şartları Açıklandı 6 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi Şartları Açıklandı

Şarküteri esnafı Özgül, peynir ve zeytinlerin eski fiyatlarını ve şimdiki güncel fiyatlarını şöyle açıkladı;

“Zeytinyağı sezonundan sonra litresi 90 liradan başlarken şuan 130 lira oldu. Peynirde de aynı şekilde fiyatlar bazen hafta hafta bazen ay ay değiştiği için eski fiyatlarını pek hatırlayamıyorum. Şuan Erzincan tulumu sezonunda 160 lira ile başlarken, şuan 200 lira oldu. An itibariyle süt ürünlerinde diğer ürünlere göre artış pek fazla yoktur. Fakat sonraki günlerde veya haftalarda yükselecektir. Köy peyniri, 90 liradan, teneke peynir 110 liradan, Bergama 250 liradan başlıyor ve fiyat fiyat gidiyor. Eskiden Erzincan Bergama iyi satılan ürünler iken şuanki fiyat farkından dolayı vatandaşlar bu ürünleri yemiyor. Nedeni de kilosu 250 lira olmuş. Vatandaşlarda ürünleri alırken bütçesine göre düşük bütçeli peynirleri tercih ediyor.  Bu piyasada köy peyniri, teneke peyniri ve Ezine en çok giden ürünlerdir. Zeytinler de aynı şekilde kaliteye göre değil de bütçeye göre tercih ediliyor. Vatandaşlar peyiniri de zeytini de önceden kilo ile alırdı ama şuan gram gram yiyebileceği kadar almaktadır. Eskiden fiyatlar düşük olduğu için herkes alırdı. Şimdi ise herkes alamıyor. Vatandaşlar bu zammın nedenini sorduğunda biz de bir cevap veremiyoruz. Çünkü bizim kar marjımız bellidir. Esnafın bu konuda yapacağı pek bir şey yoktur.”